19-åring fra Kristian­sand blir ny program­leder i NRK

1 month ago 17



Kristiansanderen Sofie Eikeland (19) blir ny programleder i NRKs ungdomssatsning på TikTok og i podkasten NRK Unormal.

Sofie Eikeland (19) fra Søgne blir ny programleder i ungdomssatsingen til NRK på TikTok og i podkasten NRK Unormal. Foto: Vegard Blakstad, NRK

KRISTIANSAND: – Jeg er en åpen bok som snakker om både flauser og ting jeg har opplevd selv. Jeg sparer ikke på detaljer og sier det som som det har skjedd. Jeg kan også – dessverre – relatere til det meste ungdom går gjennom, sier Sofie Eikeland (19) fra Kristiansand i en pressemelding fra NRK.

19-åringen blir en del av NRKs ungdomssatsing på TikTok og podkast, og blir ny programleder i podkasten Baksnakk og NRK Unormal.

I pressemeldingen opplyser NRK at hun tidligere hadde sceneskrekk og aldri før hadde bodd hjemmefra.

Men gjennom sang og opptredener med kulturskolen, og helt siden niendeklasse, har Eikeland hatt en TikTok-kanal der hun deler fra hverdagen sin og lager humorvideoer.

– Aldri bodd hjemmefra

Nå går hun fra influenser til programleder, og flytter samtidig hjemmefra for første gang – fra Søgne i Kristiansand til Trondheim.

– Jeg har aldri bodd vekk fra foreldrene mine, så det blir spennende, men jeg liker Trondheim allerede. Jeg er vant til at det bare er meg og et kamera, så det blir noe annet å jobbe med et helt team med forventninger fra andre folk, sier Eikeland.

Hun skal jobbe sammen med Milie Birkelund og Zara Cecilie Leite i både podkasten Baksnakk og med TikTok-kanalen NRK Unormal.

Innholdet i «Baksnakk» og «Unormal» handler om kropp og identitet, og er ofte personlig. Programlederne deler erfaringer fra eget liv og kan ofte le av seg selv og hverandre, opplyser NRK i pressemeldingen.

– Viktig å elske seg selv

– Jeg er oppdratt til å være ærlig og åpen. Pappa er en person som bare sier det han mener når han mener det, så jeg har det fra ham.

Særlig én ting er viktig for den ferske programlederen.

– Jeg synes det er viktig å elske seg selv. Dette er noe jeg begynte å tenke på i 8. klasse, da jeg innså at det var løsningen på problemene mine. Det å være en god venn var vanskelig når man ikke likte seg selv, sier hun.

Eikeland kommer også med tips til ungdom som sliter med å akseptere seg selv:

– Man trenger ikke å være noe mer enn seg selv. Du er morsom nok, og du er interessant nok. Det er en lang prosess å lære å elske seg selv, men man må faktisk bare begynne et sted, sier hun.

Read Entire Article