18 palestinere i samme familie drept i israelsk angrep i Gaza

1 month ago 25



Minst 18 palestinere i samme familie, blant dem ni barn og tre kvinner, er drept i et israelsk angrep på Gazastripen.

18 medlemmer av samme palestinske familie ble drept i et israelsk luftangrep på Gazastripen natt til lørdag. Foto: AP / NTB

Publisert: 17.08.2024 13:22

Kortversjonen

Angrepet var rettet mot Ejlah-familien i Zawaida, sentralt på Gazastripen, opplyser en talsmann for det palestinske sivilforsvaret, Mahmud Bassal.

En journalist fra nyhetsbyrået AP, som var til stede ved al-Aqsa-sykehuset i Deir al-Balah dit ofrene ble fraktet, bekrefter at sykehuset har tatt imot 18 medlemmer av familien, som er bekreftet drept.

Et stort antall ble også såret i angrepet, og tilstanden til flere av dem er alvorlig.

Fredelig mann

Den palestinske forretningsmannen Sami Jawad al-Ejlah har med tillatelse fra den israelske hæren i lengre tid har drevet import av kjøtt og fisk til Gaza.

Slektninger og venner sørger over tapet av 18 medlemmer av samme familie, som ble drept i et israelsk angrep på Gazastripen natt til lørdag. Foto: AP / NTB

Både han, de to konene hans og elleve barn i alderen 2 til 22 år ble drept i angrepet. Det samme ble barnas bestemor og tre andre familiemedlemmer.

– Han var en fredelig mann, forteller naboen Abu Ahmed, som ble lettere såret i angrepet.

Internflyktninger

Over 40 palestinske internflyktninger befant seg også i bygningene som ble angrepet, og lørdag var det fortsatt uklart om det lå flere i ruinene.

– Husene ble truffet av tre raketter, forteller Abu Ahmed.

– Det var mange barn og kvinner der, hva har de gjort for å fortjene dette, spør han.

Sivile ofre

Den palestinske forretningsmannen Sami Jawad al-Ejlah, to koner og elleve barn i alderen 2 til 22 år ble drept i et israelsk angrep på Gazastripen natt til lørdag, sammen med flere andre familiemedlemmer. Foto: AP / NTB

Den israelske hæren kommenterer sjelden enkeltangrep de gjennomfører i Gaza og opplyste lørdag at de undersøkte hva som hadde skjedd.

Ifølge det palestinske helsedepartementet er 40.074 palestinere drept og 92.537 såret i Israelske angrep mot Gazastripen de siste ti månedene.

Nærmere 70 prosent av de drepte er ifølge helsedepartementet barn og kvinner.

Ifølge oversikten til det palestinske statistikkbyrået er 1,8 prosent av Gazas befolkning drept siden 7. oktober. 75 prosent av ofrene skal være under 30 år.

Tusenvis av ofre er også savnet og det fryktes at mange av dem ligger begravd i ruinene av bombede bygninger.

Aftenposten kan ikke uavhengig verifisere tallene på drepte, og Hamas skiller ikke mellom sivile og stridende.

Egypt og Israel hindrer tilgang til Gaza for internasjonale journalister, og det er derfor ikke mulig å gjøre egne undersøkelser av situasjonen på bakken.

Read Entire Article