18 døde etter ras på søppelfylling i Uganda

1 month ago 20



18 mennesker er hittil registrert døde etter et ras på en stor søppelfylling i Ugandas hovedstad Kampala, opplyser politiet søndag.

søndag 11. august kl. 16:24

Lokale myndigheter sier at hus, mennesker og husdyr ble begravet under fjell av søppel etter at kraftig regnvær lørdag utløste raset.

President Yoweri Museveni har satt inn hærens spesialstyrker i leteaksjonen etter savnede. Han krever svar på hvem som har tillatt at folk fikk bo så nær et så farlig sted, og lover 5 millioner skilling (14.000 kroner) til familier som har mistet noen.

Kampalas ordfører Erias Lukwago sier at mange flere kan ligge under søpla mens redningsoperasjonene pågår. Et tusentall mennesker som bodde like ved, er evakuert.

Lukwago sier at raset var en katastrofe som bare ventet på å skje, og skylder på korrupte tjenestemenn som beholdt penger som skulle gå til å vedlikeholde søppelfyllingen.

Lukwago uttrykte lørdag bekymring for sikkerheten rundt den enorme søppelfyllingen som dekker 14 hektar i hovedstaden og tar imot nesten all søpla i Kampala – 1500 tonn per dag.

Flere land i Øst-Afrika er den siste tiden rammet av kraftig regnvær og påfølgende jordskred. Et skred i Etiopia i forrige måned kostet 250 mennesker livet.

Read Entire Article