11-åringen skulle bare bade – så skjedde det fatale

1 month ago 25



Etter at datteren ble drept under en badetur, tok moren et overraskende valg.

 Reuters/Charlene O'Sullivan
BLE DREPT: Briony Anne Goodsell kom aldri hjem igjen fra badeturen sin i Australia. Foto: Reuters/Charlene O'Sullivan

Publisert 15.08.2024 12:42

11 år gamle Briony Anne Goodsell skulle bare på en badetur da hun ble drept av en saltvannskrokodille i Darwin i Australia.

Nå snakker moren hennes, Charlene O'Sullivan, ut om hendelsen i et intervju med Reuters – hele 15 år etter at ulykken skjedde.

Landet på krokodille

Goodsell la ut på en svømmetur sammen med sin søster og noen venner i mars 2009. Dette hadde de gjort flere ganger sammen før.

Ifølge O'Sullivan valgte de denne gangen å gå ut i vannet en annen plass enn der de badet til vanlig.

– Og det var der det hele ble grusomt, sier O'Sullivan til Reuters.

Hun forteller at datteren hoppet ut i vannet, og landet på toppen av en krokodille.

Barna som var til stede, har fortalt henne at det hele gikk veldig raskt. Hun dukket opp et lite sekund, og så ble hun borte for alltid.

15 år etter hendelsen, husker moren bare bruddstykker av dagen, og det har vært vanskelig å takle at datteren ikke er hos henne lenger.

 Reuters
TAR TIL TÅRENE: Moren til Briony Anne Goodsell, Charlene O'Sullivan, klarte ikke holde tilbake tårene. Hun tenker ofte på datteren sin. Foto: Reuters

– Det eneste jeg vet er at hjertet mitt er fullstendig knust, og jeg får ikke se henne vokse opp, sier O'Sullivan og legger til at smertene fortsatt er der.

Det ble bare funnet to bein etter datteren. Disse ga myndighetene til moren, og familien valgte å begrave dem.

Oppkalt etter datteren

O'Sullivans første tanke etter datterens dødsulykke var at alle krokodillene i Darwin skulle drepes eller fanges. Hun ønsket ikke at andre skulle oppleve den samme brutale hendelsen som henne selv.

 Reuters/Charlene O'Sullivan
BLE BARE 11 ÅR: Briony Anne Goodsell badet i et vann hun ofte pleide å bade i. Denne gangen dukket det opp en krokodille. Foto: Reuters/Charlene O'Sullivan

Etter hvert så hun derimot annerledes på det.

Moren ønsket derfor å heller utdanne og bevisstgjøre flere på hvordan man skal forholde seg til krokodiller på steder som er ekstra utsatt.

I årene etter datterens død, tok O'Sullivan og partneren hennes også et overraskende valg: de opprettet en krokodillegård og kalte den opp etter datteren.

Hos Briony by B.A. Crocs Australia avler de opp krokodiller for både kjøtt og hud, og selger også blant annet lommebøker og vesker av skinnet deres.

Krokodillegården har lært O'Sullivan å forstå og respektere krokodiller bedre.

– Jeg klandrer ikke et øyeblikk dyret for det som skjedde. Det er et dyr. Briony var i vannet, dyret gjorde det dyr gjør. Og dessverre endte det tragisk, men det er ikke slik at det var en promillesjåfør, utdyper moren.

 Reuters
KROKODILLE: Denne krokodillen holder til i Darwin i Australia, hvor arten har økt betraktelig de siste årene. Foto: Reuters

Øker stadig

Eieren av The Original Adelaide River Jumping Crocodile Cruises, Tony Blums, har vist frem saltvannskrokodiller til turister i flere år i nærheten av Darwin.

Han forteller at flere som etter et besøk hos dem har sett hva krokodiller kan gjøre, velger å være veldig forsiktig med dyret i etterkant.

For Nordterritoriet i Australia, hvor Darwin ligger, er ikke bevissthetskampanjer om krokodiller nok, ifølge regjeringen.

I juli i år ble en tolv år gammel jente drept av en krokodille i nærheten av Darwin. Se video under:

Krokodiller ble nesten utryddet i 1970 på grunn av ubegrenset jakt, men strenge bevaringsregler har fått opp antallet igjen.

På et sted som Darwin vil menneskene bli i undertall dersom antallet krokodiller fortsetter å øke.

Derfor har Nordterritoriet opprettet et nytt program hvor de skal jobbe med håndtering av det økende antallet med krokodiller, samt finne en balanse mellom å bevare dyrene og offentlig sikkerhet.

Read Entire Article