Ville aldri kjøpt Trump-coin: – Skummel tendens

3 months ago 21


Trump-coin er opp 430 prosent på en uke. Kryptoanalytiker ville aldri kjøpt den, mens en trader ser etter den perfekte inngangen.

 Minnemynten til Trump har nådd en markedsverdi på mange milliarder dollar, men enkelte frykter det kan gi en periode med vill vest i markedet. Foto: Julia Demaree Nikhinson / AP

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Kortversjonen

Donald Trump satt fyr på kyptomarkedet da han lanserte meme-coinenmeme-coinenen type kryptovaluta som ofte starter som en spøk eller baserer seg på memes, det vil si en vits/trend som sprer seg raskt på internett. De er laget for moro skyld og har vanligvis ingen dypere teknologisk innovasjon eller praktisk bruk som mål. $TRUMP helgen før innsettelsen.

På en uke er prisen opp rundt 430 prosent og har en markedsverdi på 6,9 milliarder dollar (77 milliarder kroner). Fredag var det verdens 25. mest verdifulle kryptomynt.

– Personlig er det absolutt ikke noe jeg vil investere i, og selv om det kan være mye gevinst å hente, så kan det også være ekstreme tap, sier Vetle Lunde.

Han er analysesjef i kryptomegleren K33.

– Det er ingen substans i Trumps meme-coin. Så det er ikke noe interessant for meg eller for oss som selskap, sier han.

Les på E24+

Trump vil gjøre USA til bitcoin-supermakt: Dette har han lovet

Forsterker det latterlige inntrykket

200 millioner Trump-coins er lansert på markedet. Ytterligere 800 millioner tokens holdes av Trump-tilknyttede selskapene CIC Digital LLC og Fight Fight Fight LLC.

Trump eier altså 80 prosent av den totale forsyningen, som er planlagt å gradvis slippes på markedet de neste tre årene.

Lunde synes det er uheldig at mynten er så tett koblet til den amerikanske presidenten.

– Det er en ganske voldsom måte å profittere på sitt eget navn og fanskare. Det er uheldig – også er det med på å forsterke det litt latterliggjorte inntrykket av krypto, sier Lunde.

 Kryptoanalytiker Vetle Lunde i K33 synes det er uheldig at mynten er så tett koblet til den amerikanske presidenten. Foto: Siv Dolmen, E24

Frykter vill vest-periode

Tump har lovet å gjøre USA til verdens bitcoin-supermakt. Han har etablert en kryptovennlig administrasjon og har fridd til kryptomiljøet med en rekke lovnader.

– Det er tiltak som gjør at privatpersoner bør være mer forsiktige fremover. Du har meme-coinen Trump har lansert, Gary Gensler er ikke lenger aktiv i SEC, og at SECSECStår for Securities and Exchange Commission, ligner det norske Finanstilsynet, og har som hovedoppgave å beskytte investorer. nå setter enkelte kryptosaker på pause, sier Lunde.

Gary Gensler var tidligere sjef for SEC, USAs svar på finanstilsynet, og innførte reguleringer på kryptoindustrien.

– Det kan jo gjøre at vi får en ny vill vest-periode i markedet der det blir lansert mange nye tokens og prosjekter som det rett og slett er skummelt å investere i. Det er en skummel tendens som man nå må være bevisst på, og unngå å falle for fristelser, sier Lunde.

Samtidig mener Trump vil gjøre mye positivt for kryptoindustrien.

– Ved å lansere en meme-coin og defiplattformendefiplattformenStår for desentralisert finans og er en blokkjedebasert plattform som tilbyr finansielle tjenester som utlån og handel uten behov for mellomledd som banker. WLFI signaliserer Trump at det vil være fokus på kryptovaluta i hans andre periode som president.

HELT VILT, sier kryptotrader Markus Arnesen om den siste tidens utvikling i Trump-coin. Han har foreløpig ikke kjøpt, men vurderer å «kjøpe dippen» hvis prisen kommer ytterligere ned igjen. Foto: Ketil Blom Haugstulen/Aftenposten

– Ikke jag pumpen

Markus Arnesen lever av kryptovaluta, men har foreløpig ikke kastet seg på Trump-coinen.

– Egentlig har jeg bare misset litt ut, fordi jeg ikke så de perfekte inngangene. Men det handler også om å ikke jage pumpenjage pumpenbetyr å kjøpe en kryptovaluta eller aksje etter at prisen har begynt å stige raskt, i håp om å tjene på den videre oppgangen., og heller vente på riktig tilfelle, sier han til E24.

Arnesen følger tett med på teknisk analyse av kursbevegelsene, det vil si handelsmønstre, hvor mye som kjøpes og selges (volum) og prisbevegelser.

– Den ble lansert klokken tre på natten for oss. Jeg hadde ikke sjans til å få det med meg, men noen i gruppen mi var våkne og fikk en veldig god inngang på et 1–3 dollar, før den senere steg til 75 dollar. Det er helt vilt, forteller han.

– Kan det være vanskelig å få tatt ut gevinst i norske kroner på denne coinen?

– Nei, ikke så lenge volumenevolumenemengden kjøp og salg er så store, sier Arnesen.

På et døgns tid hadde Trump-coin blitt en av de største kryptovalutaene, med et volum som kunne måle seg med bitcoin.

– Det sier veldig mye, fordi dette var en helt ny coin, mens bitcoin har eksistert i 15 år.

Trump-coin er ikke tilgjengelig på de store norske kryptobørsene, men man kan bruke de til å veksle norske kroner til og fra Solana, som igjen kan brukes på diverse apper for å få tak i Trump-coinen.

Er hypen over?

Arnesen er ikke så overrasket over priskrasjet i etterkant av innsettelsen.

– Det er jo det som heter «sell the news», sier han.

Det refererer å selge en investering etter en positiv nyhet, fordi markedet ofte priser inn nyheten på forhånd, noe som kan føre til en prisnedgang etterpå.

– Så nå er vi i perioden etter det, der markedet heller mer mot at den hypen er ferdig. Vi har ikke så mye som presser prisene høyere nå, derfor har jeg heller ikke kjøpt noe i etterkant, fortsetter Arnesen.

Men han vurderer å gjøre det hvis han finner riktig kurstidspunkt, det vil si hvis prisen faller ytterligere.

Han påpeker også at kryptovalutaen Solana, som er blokkjeden $Trump ble lansert på, har fått en skikkelig boost nå, fordi man må ha den for å få kjøpt $Trump.

– Faktisk litt humor

Trump har fått kritikk for uttalelser etter innsettelsen, der han påstår å ikke vite noe særlig om coinen, ifølge BBC.

– Si hva du vil om Trump, men det er jo et rart valg å lansere en coin. Og så synes jeg det er litt morsomt å høre hvordan han håndterer situasjonen. Det er jo faktisk litt humor i det, legger han til.

Schibsted Marketplaces er en av Firis eiere. Schibsted Media, som eier E24, ble skilt ut av Schibsted Marketplaces i starten av juni 2024.

Read Entire Article