Rundt grytene med mat står hundrevis av desperate barn med tomme kopper og gryter.
De skriker etter mat. Videoen er fra Khan Younis på Gaza. Noen få heldige får skålene sine fylt opp.
Mange må forlate matutdelingen like sultne som da de stilte seg i kø timer tidligere.
FNs nødhjelpsorganisasjoner har ikke lenger noen matforsyninger. Matvarelagrene er helt tomme.
Siden 2. mars har Israel stengt alle grenseoverganger til Gaza og hindret all mat, drivstoff og medisinsk utstyr fra å komme inn.
Blokaden er den lengste Israel noensinne har pålagt Gaza.
Den rammer også de aller svakeste.På Nasser i Khan Younis ligger fem år gamle Osama al-Raqab.
Han lider allerede av en sjelden medfødt sykdom, men tilstanden har nå forverret seg som følge av mangel på protein. Han er alvorlig underernært.
– Osama skulle veid 16 kilo nå, som alle andre femåringer. Nå veier han ni kilo og går fortsatt ned i vekt, forteller mamma Mona al-Raqab til nyhetsbyrået AP, mens hun steller sønnen sin.
Minst 57 palestinere har dødd av sult som følge av Israels blokade av Gaza, melder Gazas helsemyndigheter, ifølge Al Jazeera.
De fleste av ofrene skal være barn, syke og eldre.
– Det finnes ikke kjøtt på markedet. Ingen proteinkilde. Hermetikkmaten er i ferd med å gå tom. Det finnes ingen næring i det hele tatt, sier lege Yasser Abu Ghaly, leder for barneavdelingen ved Nasser sykehus på Gaza, til AP.
Barneavdelingen, Nasser sykehuset
– Selv friske barn, uten sykdommer, har begynt å komme til oss og viser tegn på matmangel, svakhet, skrøpelighet og gjentatt magesyke, sier Ghaly.
Hundrevis av lastebiler med nødhjelp står i kø på grensen til Gaza, men får ikke slippe inn. Ifølge FN er mer enn 80 prosent av befolkningen på Gaza avhengig av denne nødhjelpen.
Samtidig leter barn gjennom søppel etter matrester.
Feltkjøkken som har holdt hundretusener i live, må nå stenge.Niveen Abu Arar kom til matutdelingen i Khan Younis, sør på Gaza, sammen med sine barn på fredag. Men det var ikke nok mat, og hun måtte gå tilbake til teltet sitt med tomme skåler.
– Vi dro dit, og vi fant ikke engang en tallerken med ris til barna våre. Jeg kom hjem med tårer i øynene og skrek. Hvor lenge skal livet være slik? Vi dør sakte, sier hun til nyhetsbyrået AP.
Bor på Gaza
– Vi har ikke spist brød på halvannen måned. Det er ikke mel. Det er ingenting, forteller Niveen.
– Min lille datter får hverken melk eller bleier. Hun er blitt underernært på grunn av mangel på mat. Jeg må erstatte melken hun skal ha med vann.
– Vi vet ikke hva vi skal gjøre.Gazas jordbruksarealer er for det meste utilgjegelig på grunn av den israelske bombingen. Bakeriene er stengt. Distrubusjonen av vann har stoppet opp på grunn av mangel på drivstoff.
Lagre som fortsatt hadde litt forsyninger igjen, har blitt plyndret av folk på jakt etter mat. Markedene er i ferd med å tømmes for varer. Det som er igjen der, selges for skyhøye priser svært få har råd til.
– Situasjonen i Gaza er nå så desperat at menneskene har gitt opp håpet om å overleve, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen, Jan Egeland, til VG.
– Det er ikke mat lenger. To måneder med en total blokade betyr at det ikke lenger er mat, brensel eller drivstoff.
Generalsekretær Flyktninghjelpen
Mandag bekreftet Israels statsminister Benjamin Netanyahu i en video på X at Israel har besluttet å erobre Gazastripen og etablere et permanent militært nærvær der.
Ifølge den israelske avisen Jerusalem Post, er det en plan fra 2024 som nå er hentet fram.
Den går ut på å tømme Nord-Gaza fullstendig for sivile, i håp om at den siste rest av væpnet palestinsk motstand da skal kunne nedkjempes.
FN og hjelpeorganisasjoner får imidlertid ingen rolle i distribusjonen av nødhjelp, noe som ifølge den israelske planen skal overlates til private aktører under kontroll av Israel og USA.
Jan Egenland er sterkt kritisk til dette, og sier Flyktninghjelpen nekter å delta i en slik plan.
– Det strider med alle humanitære prinsipper, sier han.
Israel kontrollerer grenseovergangene til Gaza, og har i praksis også kontroll over grensen fra Egypt til Gaza.
– Jeg forstår ikke hvorfor vi trenger å gi dem noe som helst, de har nok mat der. Vi bør bombe matreserven til Hamas, sa den israelske sikkerhetsministeren Itamar Ben-Gvir under et møte i sikkerhetskabinettet søndag.
Israelsk sikkerhetsminister
– Vi er ikke juridisk forpliktet til å fø på dem vi kjemper mot, de har nok mat, gjentok han.
Samtidig kjemper rundt to millioner mennesker i Gaza en kamp for å overleve.
Jan Egeland er dypt frustert:
– Denne situasjonen en menneskeskap fra A til Å. Netanyahus regime kunne åpnet opp for hjelpearbeid i morgen, men det gjør de ikke, sier Egeland.
Han avslutter:
– Min appell går til USA, til Storbritannia, til Tyskland, til de som har innflytelse til å få fornuft i den militære og politiske ledelsen i Jerusalem.Foto og video: AP, Abdel Kareem Hana / AP og Haitham Imad / EPA.