Nei, ingenting er avklart i den dramatiske maktkampen som stadig utspiller seg i Arbeiderpartiet.
Fristen for å spille inn medlemmer i den viktige valgkomiteen gikk ut onsdag, og Støres posisjon er fortsatt i aller høyeste grad i spill.
Valgkomiteen settes ned på landsstyremøtet i Bergen 9. februar, og blir trolig ledet av LO-leder Peggy Hessen Følsvik, slik tradisjonen normalt er i Ap.
Partisekretær Kjersti Stenseng varslet før jul at hun går av på Ap-landsmøtet i april, mens Støre gjentar på inn- og utpust at han er «topp motivert» til å fortsette. Både som partileder og statsminister.
«Adventsopprøret» mot Støre kom skjevt ut fra hoppkanten, og det som lenge virket som en nokså «done deal», virker nå mer usikkert.
Ikke minst fordi Støre selv har tatt steg, som det heter på idrettsspråket. På sosiale medier fremstår han mer offensiv enn noen gang før, og postene hans får jevnt over svært god respons.
Det underlige oppropet til støtte for statsministeren, som vi i VG publiserte uken før jul, var skrint på tunge Ap-navn.
Men det kan være et tegn på at Støre er mer populær på grasrota enn i mellomledersjiktet.
Min egen svogerforskning
i diverse venne- og familieselskaper på tampen av året går i samme retning: Støre er ganske pop blant de som pleier å stemme Ap, mens opprøret beskrives som rart.Slikt skal ikke tillegges særlig vekt, selvsagt, men om det er et barometer, så peker pilen svakt mot bedre vær for statsministeren.
De første målingene på nyåret har vært «sådär». Nettavisens måling viste en signifikant fremgang for Støre og Ap, mens partiet står på stedet hvil i Altingets ferske gallup.
I skrivende stund ryktes det om flere status quo-målinger inn mot helgen.
Støre viste en mer sårbar side da han deltok i det hjertegode NRK-programmet «A-laget», noe team Støre har vist til i flere sosiale medier-poster.
Og der nyttårstalen hans var helt på det jevne, var Ap-lederen i sitt ess på scenen under NHOs årskonferanse denne uken: Morsom, slagferdig, men også dypt alvorlig, slik verdenssituasjonen krever det.
Før jul virket Støre sliten og småsur.
Ferien – i den grad statsministre og partiledere har ferie – har åpenbart gjort ham godt.
Bør Støre fortsette som partileder i Arbeiderpartiet? aJa, iallfall til over valget.bNei, hans tid er definitivt over.cUsikker.Den dagsaktuelle agendaen her hjemme passer ham dessuten godt. Han er på sitt beste når verden banker på, og han kan være statsmann.
Støre var en svært populær utenriksminister i Stoltenberg II-regjeringen, og har en utenrikspolitisk tyngde ingen her hjemme helt kan matche – med unntak for Høyres Ine Eriksen Søreide.
Han tok et kontant og proaktivt oppgjør med Elon Musk, og var også tydelig etter Donald Trumps bisarre trusler mot Danmark hvis USAs påtroppende president ikke får viljen sin på Grønland.
Trumps snarlige maktovertagelse i Washington gjør verden mye mer uforutsigbar.
Men det meste ligger til rette for et rentekutt fra sentralbanksjef Ida Wolden Bache i mars. Ekspertene tror det blir flere av dem utover våren og sommeren.
Det kan være i seneste laget, men det er neppe til Støres ugunst at godtfolks utgiftsbyrde trolig blir en smule lettet når påskesola så vidt begynner å ta.
Les også: Hagen gir 14 millioner til høyresiden
Torsdag kom dessuten gladmeldingen om svært høy fyllingsgrad i norske magasiner, noe som vil holde strømregningene på et behersket nivå gjennom hele 2025.
Med andre ord ser konjunkturene for en gangs skyld ut til å være på Støres side.
Jeg sier ikke at det nødvendigvis blir slik, men til sammen kan alt dette bidra til at stemningen skifter i Ap, også i det interne dramaet som vil tilta i styrke de nærmeste ukene.
Skjønt, prosessen kan allerede ha kommet så langt at opprøret ikke lar seg stagge.
Noen politiske ledere har det dessuten med å klamre seg til makten akkurat litt for lenge til at partiene deres får den ønskede effekten når de endelig trer til side.
Joe Biden er et eksempel på det; også Canadas statsminister Justin Trudeau, som denne uken varslet sin avgang, langt på overtid ifølge hans egne partifeller.
Som Ap, ligger Trudeaus liberale parti et godt stykke bak høyresiden på målingene foran valget senere i år.
Så spørs det, da, om et lederskifte er det som skal til å lokke misfornøyde velgere tilbake i folden.
HØR VG-PODKASTEN GIÆVER & GJENGEN!
Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.