Selskapet har søkt om utbygging av kjernekraft for å sikre nok strøm til sine datasentre.
Publisert: Publisert:
Nå nettopp
Kortversjonen
- Meta søker om å bygge ut kjernekraft på opptil 4 GW for å sikre nok strøm til sine datasentre.
- Selskapet mener at økt bruk av kunstig intelligens krever mer strøm og at kjernekraft kan være en løsning.
- Meta har siden 2020 investert i ren energi og stått for 12.000 MW i nye kontrakter for fornybar energi på verdensbasis.
Oppsummeringen er laget av AI-verktøyet ChatGPT og kvalitetssikret av E24s journalister
Den raskt økende bruken av kunstig intelligens (AI) krever store mengder strøm. Nå søker Meta, som er morselskapet til Facebook, om å bygge ut kjernekraft på opptil 4 gigawatt (GW) for å få tilgang på nok strøm.
Et anlegg med den kapasiteten kan produsere rundt 30–35 terawatt (TWH) strøm i året. Til sammenligning har Oslo et årlig energiforbruk på 14 TWh, ifølge kommunen.
– Å fremme teknologiene som vil forme fremtidens menneskelige forbindelser, inkludert den neste bølgen av AI-innovasjon, krever at elektrisitetsnettet utvides og tar i bruk nye kilder til pålitelig, ren og fornybar energi, skriver Meta i en melding.
Kjernekraft er i seg selv en kontroversiell energiform, og strømbruken i datasentre er omdiskutert, også her hjemme.
Meta ønsker å tilføre 1–4 GW med kjernekraftkapasitet i USA med oppstart fra tidlig i 2030-årene.
– Sammenlignet med fornybare energiprosjekter som vi fortsetter å investere i, som sol- og vindkraft, er kjernekraftprosjekter mer kapitalkrevende, tar lengre tid å utvikle, er underlagt flere regulatoriske krav og har en lengre forventet driftstid, skriver Meta videre.
Selskapet opplyser videre at de siden 2020 har satset mye på ren energi, og at det sammen med partnere har stått for 12.000 MW i nye kontrakter for fornybar energi på verdensbasis.