Warholm mot Dos Santos i Monaco – ingen Benjamin

2 days ago 14



3. juli 2024 kl. 07:37

Semiautomatisk offside innføres i La Liga – fortsatt ikke mållinjeteknologi

Det planlegges flere endringer på regelverket foran kommende sesong i La Liga. Innføring av mållinjeteknologi er det derimot ingen planer om.

Football-Espana og radiostasjonen COPE er blant dem som har omtalt nyheten.

Flere av endringene er lik grepene som har blitt tatt i bruk i blant annet EM. Både semiautomatisk offside og at det kun er tillatelse for kapteiner å snakke med dommeren, kan man vente seg i La Liga kommende sesong. I tillegg innføres det mulighet for et ekstra spillerbytte ved hodeskade.

Det som fortsatt ikke blir å finne, er mållinjeteknologi. Mangelen på det ble en debatt etter en kontroversiell situasjon i El Clásico i april. Da følte Barcelona seg snytt for scoring på stillingen 1-1 mot Real Madrid i en kamp katalanerne tapte 2-3.

– Det er en skam at vi ikke har mållinjeteknologi. Om vi vil være den beste ligaen i verden, så må vi ha det, sa Xavi etter kampen.

La Liga-president Javier Tebas svarte på sin side med en post på X, med skjermbilder fra artikler som beskrev situasjoner der mållinjeteknologi hadde feilet og sitatet «ingen kommentar». (NTB)

Spain Soccer La Liga

Foto: Jose Breton / AP
Read Entire Article