Vil ikke avsløre hemmeligheter: – Vi har noe ekstra

1 month ago 20



Tobias Grøndahl påstår Norge slettes ikke har vist frem alt i OL.

 Tobias Grøndahl møtte pressen med lurt smil foran OL-kvartfinalen mot Slovenia. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 07.08.2024 17:49

– Vi har overraskelsesmomenter som er positive for vår del, sier Tobias Grøndahl foran OL-kvartfinalen mot Slovenia (onsdag kl. 21.30).

– Har dere spill som ikke er vist frem i OL?

– Jeg vil ikke avsløre alt. Men vi har mye spill vi ikke har brukt ennå. Det er en god følelse og ha sånne ting i banken. Nå er det vinn eller forsvinn. Og vi har noe ekstra å by på, sier Grøndahl med et lurt smil.

  • OL i Paris ser du på Max

Norge tapte med ett mål for Slovenia i håndball-EM for syv måneder siden. I den kampen stokket angrepsspillet seg i perioder. Tobias Grøndahl kom inn og var Norges beste spiller.

– Vi skal blande det nye med alt vi er gode på fra før av. Det kan bli en god miks. Vi har noe uforutsigbart som folk ikke har kunne studere på video ennå, sier playmakeren med 20 scoringer i OL-innledningen.

– Det var uaktuelt å dra frem dette spillet i tapene mot Egypt og Danmark?

– Vi så det ikke som naturlig å dra det frem i de kampene.

– Mange vil si at OL-bronse er maks for Norge når dere kan møte Danmark i semifinalen?

– Bare én ting er maks. Og det er gull. Vi vet at det er veldig vanskelig å få tak i. Men nå tar vi en kamp om gangen og drømmer om en medalje. Det blir grisetøft. Men vi vet at alt er mulig også mot Danmark.

Landslagssjef Jonas Wille bekrefter at Norge har trent mye på et angrepsspill «7 mot 67 mot 6Det angripende lag bytter ut målvakten med en ekstra utespiller, og spiller med syv spillere mot motstanderens seks forsvarsspillere.». Det er ennå ikke brukt i OL.

– Vi tok det frem i avgjørende perioder i OL-kvaliken. Etterpå har vi trent på det. Så vi har det ja, svarer Wille på VGs spørsmål.

– Vi har et mannskap som er komfortable med å spille 7 mot 6 om det er nødvendig, sier han til VG.

Jonas Wille mener at håndballgutta er i en helt annet tilstand nå enn da Slovenia ble for sterke i EM. Da var Norge rystet av uavgjort mot Færøyene i kampen før.

– Tilstanden i spillergruppen er annerledes, mener Wille.

– Vi har kommet lenger i det offensive spillet. Vi har flere varianter og tryggere og roligere i rollene, beskriver han.

 Tobias Grøndahl og Harald Reinkind (til høyre) på vei mot OL-kvartfinalen i Lille. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sander Sagosen – med 12 mål på 32 OL-skudd – har langt fra vært på sitt beste. Harald Reinkind har levert på et helt annet nivå – 22 mål på 35 skudd – har vært på et helt annet nivå.

Slovenia kommer rett fra 7-målstap for Tyskland.

– Så absolutt et lag vi kan og skal slå. Hadde du spurt meg før OL så hadde jeg sagt «ja» til Slovenia med en gang. Men jeg synes de har spilt bra her, sier Reinkind.

Slovenia domineres av gode ballspillere som Blaz Janc, Miha Zarabec, Jure Dolenec og Aleks Vlah.

– De er noen sleipe j ... r med noen triks i ermet, smiler Harald Reinkind.

 Torbjørn Bergerud var den store helten da Norge slo Slovenia og tok EM-bronse i 2020. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Slovenia var den siste motstanderen da Norge tok EM-bronse for fire år siden. Torbjørn Bergerud sto en av sine beste landskamper og Norge vant med 28–20.

– Da hadde vi godt tak på Slovenia. De var slitne. Slovenia er bedre rustet nå, men hvis vi får løpt på dem så skal de får det veldig tungt, mener Norges sisteskanse.

Vil du lese mer om de olympiske leker? VGs magasin sommer-OL tar for seg norske høydepunkter og prestasjoner gjennom historien, og kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article