Les deg opp på partene i konflikten mellom Israel og Hamas og bakgrunnen for den her.


  • Sky News: Israels president nekter for å stå bak personsøkerangrepet i Libanon

    Telegram

    Telegram Foto: Hizbollah skal ha kjøpt inn 5000 personsøkere for å kommunisere trygt. Denne uken gikk 3000 av dem i luften.

    Israels president Isaac Herzog sierat Israel ikke har noen ting med personsøkerne som eksploderte i Libanon denne uken.

    – Jeg avviser at Israel har hatt noe med denne operasjonen å gjøre, sier han til den britiske TV-kanalen Sky News.

    Herzog erkjenner at spenningen mellom Israel og Libanon har økt den siste tiden, men sier videre at Israel ikke ønsker en krig med Libanon. Han mener imidlertid at landet «har blitt kuppet av Hizbollah» og at Israel «kjemper for hele den frie verden».

    Minst 20 personer ble drept og rundt 3000 skadet da personsøkere som tilhørte medlemmer av Hizbollah-militsen i Libanon, eksploderte tirsdag.

    Flere etterretningseksperter mener pilene peker mot Israel. The New York Times skriver også at Israel står bak. De viser til tolv anonyme etterretningskilder med kunnskap om operasjonen.

    teaser

    20. september

    Flere peker på hverandre etter Libanon-angrepet. Nå er en nordmann i søkelyset.

  • NJ om Al Jazeera-stormingen: – Uakseptabel maktbruk

    Israelske styrker i lokalene til Al Jazeera i Ramallah.

    Israelske styrker i lokalene til Al Jazeera i Ramallah. Foto: Al Jazeera / AP / NTB

    Norske presseorganisasjoner tar sterkt avstand fra israelske styrkers storming og stenging av TV-kanalen Al Jazeeras kontorer på Vestbredden.

    – Dette er uakseptabel maktbruk overfor et redaktørstyrt medium. Beslagleggelse av dokumenter og utstyr på Al Jazeeras kontor i Ramallah er dypt bekymringsfullt, og et angrep på pressefriheten, sier leder Dag Idar Tryggestad til NTB.

    Han legger til at det som skjedde natt til søndag vil gjøre det enda vanskeligere å få ut informasjon fra Vestbredden.

    – Dette

  • Libanon-eksplosjonene: Politi til nordmanns bolig i India

    En bolig tilhørende en nordmann omtalt som eier av et selskap knyttet til personsøkerne som eksploderte i Libanon tirsdag, ble besøkt av indisk politi nylig.

    – Vi har besøkt boligen hans og foretatt utspørring av de som bor der. Det er ikke kjent for oss om han har noen tilknytninger til Israel eller Bulgaria, sier spesialetterforsker P.L. Shyju til TV 2.

    Boligen ligger i Wayanad, nordøst i den sørindiske delstaten Kerala. Nordmannen er knyttet til India og forlot landet i 2015.

    Et bulgarskregistrert selskap ble torsdag omtalt av landets myndigheter til å ha en forbindelse med handelen av personsøkerne som ble brukt i et angrep mot Hizbollah i Libanon tirsdag. Eieren av selskapet er en norsk statsborger som skal ha opprettet det i 2022.

    Fredag morgen skrev den bulgarske sikkerhetstjenesten Dans at det aktuelle selskapet likevel ikke var involvert i salg, kjøp eller handel med personsøkere i Bulgaria.

    teaser

    20. september

    Flere peker på hverandre etter Libanon-angrepet. Nå er en nordmann i søkelyset.

Publisert: 11.10.2023 06:10 | Oppdatert: 22.05.2024 14:18