Vi er svært skuffet

1 month ago 26



Senterpartiet i Kristiansand er svært skuffet over at koalisjonspartiene Høyre, Venstre, KrF og Frp har valgt å gå inn for en ny avtale med to uavhengige representanter fremfor å stå for avtalen med Senterpartiet.

Foto: Kjetil Reite

Styret i lokallaget ser behov for å tydeliggjøre fra vårt perspektiv.

La det være klart at vi har vært positive til å inngå samarbeid med utbryterne fra Senterpartiet, det at de ønsker å fortsatt være en del av koalisjonen og sier de vil stå for politikken de ble valgt inn på, er viktig å merke seg.

Det som har vært avgjørende handler om at Senterpartiet og de andre koalisjonspartiene har en ulik forståelse av hvordan avtalen mellom partiene «tolkes». Vi mener helt klart at når det står at «De valg som er foretatt over tilhører partiene» er det ingen annen måte å forstå det på enn nettopp det. Samtidig har vi vært tydelig på at vi kan forholde oss til denne uenigheten og fortsette samarbeidet likevel.

Det partiet ikke kunne gå med på var å signere en ny avtale hvor vi legitimerer nettopp den delen av avtalen hvor vi er uenige.

Vi prøvde å komme med forslag og løsninger, men det var liten vilje til å komme oss i møte. Da ble konklusjonen fra vårt ståsted at de andre partiene måtte ta en valg. Ønsket de å fortsette samarbeidet med SP, eller ville de ha en ny avtale med to uavhengige uten SP. De valgte det siste, og vi anser det som at koalisjonen dermed brøt samarbeidet med oss.

Det vi synes er trist er hvordan slike demokratiske prosesser fremstår for våre innbyggere, det gir inntrykk av at politiske avtaler og lojalitet ikke blir respektert. Dette svekker tilliten til partiene og er ødeleggende for lokaldemokratiet. Spesielt for Kristiansand der de sentrale koalisjonspartnerne tidligere har fremhevet viktigheten av ryddige forhold i bystyret.

For Senterpartiet betyr det at vi nå står fritt til å vurdere samarbeid fra sak til sak i bystyret og vi vil ha fullt fokus på å få frem mest mulig av partiets politikk.

Fremover vil det komme mange viktige saker hvor vi vil se skillelinjer mellom partiene. Den første kommer allerede i høst og handler om nedleggelser av skoler.

Nærhet til viktige tjenester som skole og barnehage er sentralt i vår politikk og vi vil arbeide for at hele kommunen tas i bruk på en god måte. Vi ser frem til spennende politiske diskusjoner i tiden fremover.

Anja Abusdal

Read Entire Article