Verstappen etter advarsel om banning i Formel 1: – Er vi femåringer?

5 hours ago 5



Max Verstappen (26) liker ikke at han torsdag ble bedt om å passe tungen sin foran Singapore Grand Prix. Han får støtte av Lando Norris (24).

  • Ole Kristian Strøm, VG

    Ole Kristian Strøm, VG

Publisert: 20.09.2024 06:59 | Oppdatert: 20.09.2024 07:14

Verdensmesteren hadde en tung dag i Baku sist helg, og på pressekonferansen torsdag var han klar:

– Jeg visste at bilen var «fucked».

Den uttalelsen fikk mannen som ledet pressekonferansen, Tom Clarkson, til å advare Verstappen om å «passe språket sitt fra nå av».

Formel 1-stjernen har også tidligere blitt advart og kritisert for sitt språk, og FIA-presidenten Ben Sulayem har bedt TV-selskapene om å dele mindre banning fra internradioene på sendingene.

Men Max Verstappen likte slett ikke at han ble irettesatt for språket torsdag:

– Mange mennesker sier mye dumt når de er fulle av adrenalin i andre idretter, det blir bare ikke fanget opp. Andre har ikke en mikrofon festet til seg.

– Jeg kunne ikke engang si f-ordet ... Det er jo ikke så ille. Kom igjen! Er vi 5-åringer? 6-åringer? undrer Verstappen seg.

– Selv om en fem- eller seksåring ser på, jeg mener, de vil før eller siden banne uansett, selv om de ikke får lov av foreldrene. Når de vokser opp, så vil de gå rundt sammen med venner som banner. Så dette endrer ingenting.

Konkurrenten om VM-tittelen, Lando Norris, støtter Verstappen:

– Formel 1 risikerer å miste førernes tanker og følelser, sier han ifølge Autosport.

FIA-president Ben Sulayem er ikke enig, ifølge Planetf1.com:

– Vi må skille mellom sporten vår – motorsport – og rapmusikk. Vi er ikke rappere. De sier f-ordet hvor mange ganger i minuttet? Det er ikke oss. Det er dem, og dette er oss, sier presidenten.

LES OGSÅ: Maktkamp på alle kanter av Verstappen

Max Verstappen kom riktig nok på 5. plass i Baku, men det skyldtes at Carlos Sainz og Sergio Pérez krasjet i et forsøk på å bli nummer to bak Oscar Piastri. Men alt lå lan til at Verstappen skulle tape for teamkollega Pérez. På pressekonferansen ble han spurt om hvorfor det var slik:

– Jeg vet ikke. Oppsettet kanskje. Allerede da vi startet kvalifiseringen, skjønte jeg at bilen var «fucked». Jeg prøvde å optimalisere hele tiden, men denne gang fungerte det ikke. Så jeg visste at jeg bare måtte gjøre det beste ut av det. Alt gikk feil helt fra kvalifiseringen.

PS: Til helgen er det Singapore Grand Prix. Etter Aserbajdsjan Grand Prix har McLaren overtatt ledelsen fra Red Bull i konstruktørmesterskapet.

Read Entire Article