Bulgarsk sikkerhetstjeneste: Norskeid selskap ikke involvert i personsøker-salg

5 hours ago 5



  • Indiske leger avslutter proteststreik

    Drapet på en ung kvinne, som var lege, i august utløste voldsomt sinne blant folk i India. Store protester mot kvinnevold oppsto i mange indiske byer.

    Drapet på en ung kvinne, som var lege, i august utløste voldsomt sinne blant folk i India. Store protester mot kvinnevold oppsto i mange indiske byer. Foto: Bikas Das / AP / NTB

    Indiske leger har avsluttet en streikeaksjon som var et protest mot voldtekt og drap på en ung kvinnelig lege i forrige måned, melder en fagforening.

    Det er leger i Kolkata som har deltatt lengst i aksjonen. De vil gjenoppta sin normale legegjerning lørdag, heter det.

    Turnuslegenes forening sier at medlemmene gradvis vil komme tilbake på jobb, først og fremst til krisemottakene ved sykehusene.

    I august ble det mishandlede liket av en 31 år gammel kvinnelig lege funnet på et statlig sykehus i byen.

    Den grove forbrytelsen utløste voldsomt sinne over hele India, og det brøt mange steder ut spontane demonstrasjoner mot den vedvarende volden mot kvinner i indisk samfunnsliv.

    Demonstrasjonene rundt om i landet la seg etter noen dager, men har pågått i hovedstaden i delstaten West Bengal helt til nå.

  • SSB: Svært få barn adopteres fra utlandet

    Av de totalt 290 adopsjonene i fjor var 34 fra utlandet, noe som var elleve færre enn året før. 202 barn ble adoptert av steforeldre, og 49 ble adoptert av fosterforeldre

    Av de totalt 290 adopsjonene i fjor var 34 fra utlandet, noe som var elleve færre enn året før. 202 barn ble adoptert av steforeldre, og 49 ble adoptert av fosterforeldre Foto: Gorm Kallestad / NTB

    Antallet utenlandsadopsjoner i Norge fortsetter å falle. I fjor ble det gjennomført 290 adopsjoner i Norge, 58 flere enn året før, men kun 34 av disse var utenlandsadopsjoner.

    Antallet utenlandsadopsjoner er blitt kraftig redusert siden toppåret 1998, da det ble gjennomført 795 utenlandsadopsjoner og 210 stebarnsadopsjoner.

    Av de totalt 290 adopsjonene i fjor var 34 fra utlandet, noe som var elleve færre enn året før. 202 barn ble adoptert av steforeldre, og 49 ble adoptert av fosterforeldre. Økni

  • Norske militærfly levert til Argentina

    Bildet av et P-3 Orion-fly ble publisert av den amerikanske marinen i 2016. Nå har Argentina fått levert det første av fire slike fly som de har kjøpt av Norge.

    Bildet av et P-3 Orion-fly ble publisert av den amerikanske marinen i 2016. Nå har Argentina fått levert det første av fire slike fly som de har kjøpt av Norge. Foto: Tony D. Curtis / AP / NTB

    Det første Orion-flyet som Argentina har kjøpt av Norge, ble torsdag tatt imot med en mottaksseremoni i hovedstaden Buenos Aires.

    Det søramerikanske landet har kjøpt fire P-3 Orion maritime patruljefly fra Norge. Disse skal hjelpe Argentina med overvåking og innhenting av informasjon i landets store havområder.

    – P-3 Orion har i flere tiår løst svært viktige oppdrag for Norge. Flyene holder fortsatt høy teknisk standard og blir en stor ressurs for Argentina i mange år fremover, ser Magnus Hansvold, sjef for materiellavhending i Forsvarsmateriell.

    Avtalen om flykjøpene kom i havn i oktober i fjor og er verdt mellom 600 og 700 millioner kroner, ifølge Forsvarsmateriell. Etaten skal hjelpe Argentina å ta flyene i bruk.

  • Oljeselskaper tapte milliardtvist med staten

    Oljeselskapene Repsol og ConocoPhillips har tapt en milliardtvist med staten om eierandeler i Visund-feltet i Nordsjøen, nord for Bergen.

    Selskapene må nå betale statens advokatutgifter på 17 millioner kroner, i tillegg til sine egne sakskostnader. Ifølge dommen fra Sør-Rogaland tingrett gjaldt tvisten én milliard kroner, melder Stavanger Aftenblad.

    Saken ble først omtalt av EnergiWatch.

    Repsol og ConocoPhillips er medeiere i feltet som har gitt mange milliarder kroner i avkastning. Dommen slår fas

  • Oslo Maraton: Ruter advarer om forsinkelser

    Oslo Maraton er ett av Norges største gateløp og arrangeres den tredje lørdagen i september hvert år.

    Oslo Maraton er ett av Norges største gateløp og arrangeres den tredje lørdagen i september hvert år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

    Det ventes at rundt 100.000 mennesker inntar Oslo sentrum når Oslo Maraton går av stabelen lørdag. – Kan veldig fort bli forsinkelser, opplyser Ruter.

    Over 23.000 deltagere skal løpe gjennom Oslos gater. Startstreken, og målstreken, befinner seg på Rådhusplassen. Den 21,1 kilometer lange ruten strekker seg gjennom flere av hovedstadens mer populære gater.

    Løperne skal blant annet innom Karl Johans gate, Prinsens gate og Grensen.

    Løpsleder Edwin Ingebrigtsen kan opplyse til NTB at de forventer at omkring 100.000 mennesker kommer til å oppholde seg på og rundt Rådhusplassen i forbindelse med løpet.

    – Vi oppfordrer folk til å gjøre seg kjent med avvikene og la bilen stå på lørdag hvis man kan, sier Ingebrigtsen.

  • Kinesisk selskap vil ha tilgang til Kirkenes havn

    Et kinesisk statseid shippingselskap har ønsket tilgang til Kirkenes havn. Nå trekker regjeringen i nødbremsen og vil kartlegge sikkerhetssituasjonen i området.

    Det er fra før kjent at det statskontrollerte shippingselskapet Cosco har vært i dialog med Kirkenes havn om tilgang til havnen.

    Nå har Nærings- og fiskeridepartementet sendt et brev til havnen hvor de viser til sikkerhetsloven og varsler at de vil kartlegge havnens betydning for nasjonale sikkerhetsinteresser, skriver NRK.

    – I vår oppfølgn

  • Nye dinosaurer på Naturhistorisk museum

    Arbeidet med å sette sammen knoklene er som lego for voksne, ifølge Hurum. Her er avdelingsingeniør Bjørn Lund i full sving med en ryggrad.

    Arbeidet med å sette sammen knoklene er som lego for voksne, ifølge Hurum. Her er avdelingsingeniør Bjørn Lund i full sving med en ryggrad. Foto: Thomas Fure / NTB

    Med omhyggelig forsiktighet og en tikkende klokke monteres de urgamle dinosaurfossilene for å bli klare til åpning på Naturhistorisk museum i Oslo.

    – Dette er kjempegøy! Det er som lego for voksne, sier en entusiastisk Jørn Hurum til NTB.

    Han er professor i paleontologi ved museet, som nå har skaffet seg de to andenebb-dinosaurene Zelda og Zara.

    Sparebankstiftelsen DNB kjøpte dinosaurene for henholdsvis 10,6 og 5,1 millioner kroner. De eier skjelettene, som skal stå utstilt permanent på Naturhisto

  • Read Entire Article