Varaordføreren ut mot Oslo kommune etter stupeulykke

4 hours ago 2



  • Varaordføreren ut mot Oslo kommune etter stupeulykke

    Torgeir Strandberg, Henrik Giæver

    Geir Kåre Nyland feiret seier i første rettsrunde med bobler.

    Geir Kåre Nyland feiret seier i første rettsrunde med bobler. Foto: Dan P. Neegaard

    Oslo kommune valgte å anke saken mot Geir Kåre Nyland til høyesterett. Han ble lam etter en stupeulykke ved Munch Brygge ved Sørenga, men han har vunnet mot kommunen i to omganger.

    Nå går Oslos varaordfører, Julianne Ofstad, ut mot egen kommune. Hun vil at kommunen skal droppe anken.

    Les også: Kommunen gjør foreløpig ingen større endringer ved Sørenga. Nå vil de prøve saken i Høyesterett.

    – Oslo kommunes håndtering fremstår som ansvarsfraskrivelse. Vi snakker her om et menneske som har fått livet s

  • Tysklands regjering vil hjelpe Volkswagen

    Den tyske regjeringen vil hjelpe Volkswagen gjennom spareprosessen, men hovedansvaret hviler på selskapet selv, sier økonomiministeren.

    Den tyske regjeringen vil hjelpe Volkswagen gjennom spareprosessen, men hovedansvaret hviler på selskapet selv, sier økonomiministeren. Foto: Michael Sohn / AP / NTB

    Den tyske regjering vil hjelpe Volkswagen med å komme gjennom sitt spareprogram uten å måtte legge ned fabrikker. Men mye hviler på konsernet selv.

    Under et besøk på en av konsernets fabrikker i Emden fredag sa økonomiminister Robert Habeck at han ville forsikre seg om at personalpolitikken blir håndhevet innenfor de rammer som gjelder for kollektive avtaler mellom arbeidsgivere og ansatte.

    Selv om regjeringen vil bistå, sa ministeren at det er grenser for hva den kan gjøre for å hjelpe bilprodusenten. Den fremtidige strukturen i selskapet og overlevelsesevnen er det opp til konsernets beslutningstagere å bestemme, la han til.

    – Mye av denne jobben må Volkswagens ledelse selv håndtere. Det er deres jobb, presiserte ministeren.

    Politikere kan hjelpe ved å bedre rammebetingelsene og sende de riktige signalene til markedet, blant annet gjennom fordeler ved å skifte til elbiler, sa Habeck.

  • Massepågripelser i Marokko etter forsøk på innvandring

    152 personer er pågrepet i Marokko, anklaget for å ha brukt sosiale medier til å oppmuntre folk til et forsøk på ulovlig masseinnvandring til Spania.

    De siste dagene har tusenvis av mennesker, primært unge, marokkanske menn, flokket til byen Fnideq nord i Marokko, som grenser til den spanske eksklaven Ceuta. Der har de forsøkt å krysse grensen, men de er blitt stanset av det som ifølge menneskerettsaktivister er det største sikkerhetsoppbudet byen har sett.

    – Alle forsøk er blitt stanset. Rundt 3000 mennesker forsøkte å innvandre på ulovlig vis, sa den marokkanske regjeringstalspersonen Mustapha Baitas på en pressekonferanse torsdag.

  • Miljødirektoratet strammer inn på laksefisket

    Det har vært rekordlave innsig av stor laks i elver rundt om i landet i år. Derfor strammer nå Miljødirektoratet inn fisket i elver hvor det har vært lite laks.

    – Basert på erfaringene med mange års nedgang i mengden laks som kommer til elvene for å gyte og årets rekordlave innsig av stor laks i deler av landet, mener vi det er behov for å legge om til en føre var-strategi for reguleringen av laksefisket, sier miljødirektør Ellen Hambro.

    – Det betyr et mer begrenset fiske i starten av sesongen, og at det heller kan åpnes for å fiske mer senere dersom innsiget av laks viser seg å være godt nok, sier hun.

    De siste årene har Miljødirektoratet sett stadig færre laks opp i norske elver. Dette skaper bekymring over hvorvidt laksestammene klarer å produsere nok lakseunger til at man kan ha et forsvarlig laksefiske i fremtiden.

  • Storbritannias statsminister overøses med gaver

    Storbritannias statsminister Keir Starmer er i hardt vær for å ha mottatt gaver til en verdi av rundt 1,3 millioner kroner siden 2019.

    Storbritannias statsminister Keir Starmer er i hardt vær for å ha mottatt gaver til en verdi av rundt 1,3 millioner kroner siden 2019. Foto: Justin Tallis / AP / NTB

    Britenes statsminister Keir Starmer har mottatt gaver og gjestfrihet til en verdi av 1,3 millioner kroner siden 2019. Nå anklages han for å være dobbeltmoralsk.

    Det er Sky News og Tortoise Media som har gått gjennom det Starmer har registrert av gaver, gjestfrihet og fordeler siden 2019.

    Han har ikke brutt noen regler, han har registrert gavene etter retningslinjene. Men avsløringen om hvor mye han har mottatt – og at han har mottatt mer en noen annen folkevalgt i Parlamentet – kommer samtidig som

  • Green Mountain vil etablere datasenter i Sandnes

    Green Mountain ønsker å bygge et datasenter på Vagle i Sandnes. Her ser vi Green Mountains datasenteranlegg i Hamar og Løten kommuner under byggingen i 2023. Dette anlegget lagrer blant annet data for Tiktok.

    Green Mountain ønsker å bygge et datasenter på Vagle i Sandnes. Her ser vi Green Mountains datasenteranlegg i Hamar og Løten kommuner under byggingen i 2023. Dette anlegget lagrer blant annet data for Tiktok. Foto: Cornelius Poppe / NTB

    Det israelskeide selskapet Green Mountain ønsker å bygge et datasenter på Vagle i Sandnes.

    – Vi har et godt samarbeid med Vagle Næringspark og Sandnes kommune og er nå i en prosess med planendring for å tilpasse tomten til våre datasenterplaner, sier administrerende direktør Svein Atle Hagaseth i Green Mountain i en pressemelding, ifølge Stavanger Aftenblad.

    I pressemeldingen skriver selskapet at etableringen vil skape over 200 heltidsstillinger når senteret er fullt utbygd.

    Planene skal opp til politisk behandling i utvalg for by- og samfunnsutvikling i Sandnes 2. oktober.

    Green Mountain er en av de største datasenter-operatørene i Norden, og selskapet driver flere datasentre rundt om i Norge. I tillegg til på Rennesøy har selskapet anlegg på Rjukan, Enebakk og et senter på Hamar som er kjent som «Tiktok-senteret».

  • Fly får ikke landet på Bergen lufthavn på grunn av tåke

    En tykk tåke har bredt seg over bergensområdet. Fredag morgen er det flere fly som ikke klarer å lande på flyplassen.

    Flytårnet har meldt om begrensninger i flytrafikken frem til klokken 11, melder Bergens Tidende.

    – En god del fly har gått til andre flyplasser enn Flesland, noen tilbake der de kom fra. Flyene har også alltid en alternativ flyplass. Veldig mange fly har fått ny tid på ankomst, sier Kathrine Framholt, kommunikasjonssjef i Avinor, til avisen.

    Det betyr at det blir forsinkelser for reisende fra Bergen. For når flyene ikke lander til planlagt tid, får de heller ikke tatt av.

    Klokken 9.40 sier Framholt at det fortsatt er tåke på Flesland, flyplassen i Bergen, men at det sakte begynner å lette.

  • «Mr. Fix-it» fortsetter som EUs EØS-general

    Maros Sefcovic blir EUs nye handelskommissær med ansvar for blant annet EØS-avtalen

    Maros Sefcovic blir EUs nye handelskommissær med ansvar for blant annet EØS-avtalen Foto: Jean-Francois Badias / AP / NTB

    EU-kommisjonens påtroppende handelskommissær Maros Sefcovic skal fortsatt ha ansvaret for EØS-avtalen.

    Den 58 år gamle slovaken tar fatt på sin fjerde femårsperiode i EU-kommisjonen. Denne gangen får han en av de største porteføljene i Ursula von der Leyens nye toppteam.

    Ved siden av handel og økonomisk sikkerhet skal han håndtere avtalene med Sveits, Storbritannia etter Brexit og EØS-avtalen med Norge, Island og Liechtenstein, og ikke minst internasjonale handelsavtaler med blant annet Kina.

    Hans

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 18.09.2024 09:28

Read Entire Article