Vålerenga fikk walkover i mesterligakvalifiseringen – rett til finale i 1. runde

3 days ago 7



5. juli 2024 kl. 12:44

Uefa bekrefter utestengelse av Merih Demiral etter «ulvefeiring»

Merih Demiral straffes med to kampers utestengelse for sin kontroversielle feiring i Tyrkias EM-seier over Østerrike. Uefa bekrefter at han mister kvartfinalen mot Nederland lørdag.

Ifølge den tyrkiske avisa Hürriyet anker Det tyrkiske fotballforbundet saken og tar den til idrettens voldgiftsrett (CAS).

Demiral scoret begge Tyrkias mål i 2-1-seieren i åttedelsfinalen og sendte dermed sin nasjon videre. Etter 2-0-scoringen feiret han på omstridt vis med håndbevegelser som angivelig symboliserte to ulver.

Feiringen er ifølge tyske medier et symbol for den nasjonalistiske og høyreekstreme tyrkiske organisasjonen «De grå ulvene».

– Jeg er selvfølgelig veldig glad for å ha scoret to mål. Jeg hadde en spesifikk feiring i tankene, og det er den jeg gjorde. Det har å gjøre med min tyrkiske identitet, for jeg er veldig stolt over å være tyrker, sa Demiral etter kampen, ifølge NRK.

Feiringen utløste mange overskrifter og reaksjoner, og Det europeiske fotballforbundet (Uefa) bestemte seg onsdag for å etterforske Demiral. Han mister også en potensiell semifinale.

Senere samme dag ble det kjent at Tysklands ambassadør i Tyrkia ble kalt inn på teppet av det tyrkiske utenriksdepartementet i Ankara. Det skjer blant annet etter at Tysklands innenriksminister Nancy Faeser reagerte skarpt mot Demirals feiring.

– Symbolene til tyrkiske høyreekstremister har ingenting å gjøre på våre stadioner. Å bruke EM som en plattform for rasisme er fullstendig uakseptabelt, skrev hun på meldingstjenesten X.

Turkey's defender #03 Merih Demiral makes a controversial hand gesture as he celebrates scoring h...

Foto: AFP
Read Entire Article