Trump om kontroversiell støttespiller: – Jeg er uenig med uttalelsene hun har gitt

5 days ago 25



 Chris Szagola / AP / NTBLaura Loomer på vei ut av Donald Trumps fly flr debatten i Philadelphia i Pennsylvania natt til torsdag norsk tid. Foto: Chris Szagola / AP / NTB

Laura Loomer har havnet i søkelyset etter Donald Trumps kommentarer om migranter som spiser kjæledyr.

lørdag 14. september kl. 02:59

31-åringen har dukket opp under Donald Trumps valgkampanje flere ganger de siste ukene, blant annet på flyet på vei til onsdagens presidentdebatt i Pennsylvania.

Hun er kjent som en provokatør på den ytre høyresiden. Hun har gjennom flere år delt konspirasjonsteorier, blant annet om 11. september, og hun har flere ganger publisert rasistiske og islamofobiske uttalelser i sosiale medier, skriver CNN.

Kun to dager før Trumps debatt mot Kamala Harris, skrev Loomer blant annet på Twitter at Det hvite hus vil «lukte som curry» dersom Harris, som er halvt indisk, velges til USAs president.

Etter Trumps uttalelser under selve debatten, om at haitiske innvandrere spiser folks kjæledyr i Springfield i USA, har forholdet hans til Loomer havnet i søkelyset. Er det hun som forer ham med disse ideene?

«Ekstremt rasistiske»

Ifølge nyhetsbyrået AP skal flere av Trumps viktigste støttespillere være bekymret for innflytelsen hennes over den tidligere presidenten.

Blant disse er kongressrepresentanten Marjorie Taylor Greeene fra Georgia, som selv er svært omstridt for sin lefling med konspirasjonsteorier. Hun kaller Loomers uttalelser om Kamala Harris for «ekstremt rasistiske», og sier at de ikke representerer Trump-bevegelsen.

– Hennes historikk når det kommer til uttalelser er mer enn urovekkende. Jeg håper dette problemet blir løst, sier Sør-Carolina-senatoren Lindsey Graham til Washington Post.

Også senatoren Thom Tillis fra Nord-Carolina er kritisk.

– Hun er en gal konspirasjonsteoretiker som jevnlig kommer med søppel som er ment å slape splid blant republikanere, skriver han på X, og legger til at han mener hun skader Trumps vinnersjanser før presidentvalget 5. november.

Tidligere fredag sa Donald Trump at «Laura må få si det hun vil si» da han ble spurt om bekymringen fra partifellene.

– Jobber ikke for valgkampen

Nå prøver han å distansere seg tydeligere. I en melding på Truth Social skriver Trump at Loomer ikke er en del av hans valgstab.

– Laura Loomer jobber ikke for valgkampanjen. Hun er en privat borger og langvarig støttespiller. Jeg er uenig med uttalelsene hun har gitt, men i likhet med de mange millionene som støtter meg, er hun lei av å se på de radikale venstre-marxistene og fascistene gå til angrep på meg, skriver han.

Han skriver ikke hvilke Loomer-uttalelser han er uenig i.

Tidligere fredag svarte Trump slik da han ble spurt om støttespilleren:

– Laura har vært en støttespiller for meg, akkurat som mange andre som er støttespillere. Hun snakker veldig positivt om valgkampanjen. Jeg er ikke sikker på hvorfor du stiller det spørsmålet, men Laura er en støttespiller. Jeg kontrollerer ikke Laura. Laura må si det hun vil si, hun er en fri sjel, sa han til CNN.

Read Entire Article