Trenger operasjon, men spiller OL: – Tøft for kropp og sjel

1 month ago 20



Han blir en nøkkelspiller i OL-åpningen mot Argentina lørdag.

 Harald Reinkind er klar tøft kjør med OL-kamper annenhver dag. Men skadesituasjonen er ikke perfekt. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 23.07.2024 15:29

Men egentlig hadde Harald Reinkind (31) trengt et operasjonsbord. Begge akillessener har skapt problemer for håndballstjernen.

– Jeg må nok helt sikkert operere etter hvert, men akkurat nå holder vi det i sjakk. Vi er flinke til å styre belastningen og trene alternativt når vi må, sier Reinkind til VG.

Forfallene har rent inn på Norges høyreback. Magnus Abelvik Rød, Kent Robin Tønnesen og Stig Tore Moen Nilsen har sagt nei til OL. Internasjonalt erfarne spillere som Eivind Tangen og Christoffer Rambo er uaktuelle på grunn av skader. Harald Reinkind er klar over at hans prestasjoner blir viktige.

– Hvordan kan det styres i et OL hvor det er fullt bruk for deg hele tiden?

– Det blir å bite tennene sammen.

– At det gjør vondt?

– Ja, men foreløpig fungerer det bra. Vi har klart å holde en balanse på det gjennom treningene nå. Men et OL med kamp annenhver dag gjør vondt uansett. Det blir tøft for kropp og sjel, beskriver han.

 Presset på Harald Reinkind blir tøft i Paris OL. Foto: Helene Mariussen / VG

Landslagssjef Jonas Wille har tatt med OL-debutanten Gabriel Setterblom til Paris.

– Skadesituasjon ser vesentlig bedre ut. På trening har Harald sett mer kraftfull og sprek ut enn på en god stund. Det handler om at han har mindre smerter, sier Wille.

Harald Reinkind scoret tre mål da Spania ble satt på plass med 31–26 en drøy uke før OL.

Stemningen har snudd etter et svakt mesterskap i januar. Norge ble nummer ni i EM.

– Vi skal kjøre for fullt nå, men det handler også om å være smart, mener han.

Problemene kommer og går. Harald Reinkind mener det fungerte «overraskende bra» med to kamper på to dager i Champions League-sluttspillet i juni. Reinkind avsluttet Kiel-sesongen med å score tre da den tyske mesteren, Magdeburg, ble slått i kampen om CL-bronsen.

– Er det tid til å bli kvitt dette problemet mellom OL og sesongstarten med Kiel?

– Nei, det spørs. Hvis dette skal opereres så kan det ta fire til seks måneder før jeg er tilbake. Men jeg har vurdert det. Vi har snakket intensivt om dette det siste halvåret.

 Harald Reinkind har før OL hatt trøbbel med akillessener i begge føtter. Foto: Helene Mariussen / VG

En operasjon vil også passe det norske landslaget dårlig. Norge spiller VM på hjemmebane allerede i januar 2025. Presset er stort på spilleren som i OL-året 2021 spilte til sammen 84 tellende kamper.

Reinkind har helt siden OL-kvaliken i mars hatt problemer i begge akillessener. Verst er det i satsfotensatsfotenDen foten håndballspillere vanligvis hopper opp med når de skal gjøre froskeskudd eller innhopp fra seks meter. – den høyre.

– Det hemmer meg jo uten tvil. Man har lagt om stilen litt. Når man ikke føler at man kan hoppe så høyt lenger så er det vanskelig å skyte over blokk. Det ligger i underbevisstheten. Jeg prøver å skåne meg selv så godt som mulig.

 Harald Reinkind og kona Lise Marie Karlsen Hagen på Spania-ferie med barna Hedda, Tobias og Amanda tidligere i sommer. Bildet publiseres etter avtale med Reinkind. Foto: SKJERMDUMP FRA INSTAGRAM

Harald Reinkind har hatt en måned uten kamper etter sesongen. Trebarnsfaren har rukket noen få dager på ferie i Spania. For to år siden giftet han seg med sin Lise Marie Karlsen Hagen.

Kona og ungene ble igjen på ferie. Etter hvert kommer til Paris for å følge pappa i OL. Yngstedatteren Amanda kom i november. Fra før har paret Hedda (3) og Tobias (7).

– Det blir ikke roligere hverdager. Men det er klart at det er blir mye ansvar på hun hjemme. Vi er avhengige av litt hjelp her og der, sier Reinkind. Som Kiel – og landslagsspiller er han ekstremt mye på farten.

– Er det vanskelig å være borte fra dem?

– Ja, det er klart at man savner dem veldig. Spesielt når de er små. Det skjer mye. Vi har tre mesterskap med landslaget på ett år. Plutselig går du glipp av at de har lært å gå eller sier sine første ord, svarer han og fortsetter:

– Takk gud for FaceTime og internett.

Read Entire Article