Målløst i finalereprisen – Haaland misbrukte rekordmulighet

21 hours ago 6

(Manchester City – Inter 0–0) Nå kan han i beste fall tangere Cristiano Ronaldos utrolige rekord.

Erling Braut Haaland kommer ikke til å slå Cristiano Ronaldos 100 mål på sine 105 første kamper. Foto: Lee Smith / Reuters / NTB

Publisert: 18.09.2024 22:51

Inter hadde god kontroll lenge, og de hadde også de største sjansene – i det som var et tett oppgjør mellom finalistene fra 2023.

Italienerne forsvarte seg godt og kontret enda bedre, store sjanser skapte de, også.

Mot slutten fikk imidlertid City mer og mer grep om kampen, og Simone Inzaghis menn var nok lykkelige da kampen ble blåst av.

Spesielt fordi Ilkay Gündogan så ut til å stupe inn seiersmålet etter 93 minutter og 43 sekunder – men headingen gikk like over.

Poengdeling i første runde, altså – og for City ble det dyrkjøpt. Kevin de Bruyne gikk skadet av etter første omgang, uten at det så for alvorlig ut.

Før kampen var tema om Haaland kom til å nå hundre City-scoringer raskere enn det Cristiano Ronaldo klarte det for Real Madrid.

– Litt, ja, sa Pep Guardiola – og nikket teatralsk – da han ble spurt om jærbuens tall overrasket ham.

Ronaldo scoret sin første hundrings på 105 kamper, Haaland hadde 99 på 103 før dagens kamp.

Haaland har nå 99 på 104 – det betyr i beste fall en tangering av Ronaldo om han scoret mot Arsenal søndag.

Mot Inter kom han til et par gode muligheter, spesielt i første omgang, uten å virkelig true Yann Sommer i Inter-buret.

Ikke dermed sagt at han var usynlig. Tvert imot, han var involvert i mange dueller, så ut til å vinne flere enn han tapte, og var oftere der ballen var.

Inter, med sin knokkelrekke i forsvar, holdt Haaland stille under Champions League-finalen for 16 måneder siden.

De lyktes i stor grad å holde ham unna de aller farligste områdene også i denne omkampen.

Manchester City er blant favorittene til å vinne årets Champions League-trofé, men har fått noen tøffe motstandere i ligafasen.

Inter er én, Paris Saint-Germain og Juventus – begge på bortebane – er to andre som venter.