De nye klimafornekterne

21 hours ago 5



Publisert: 18.09.2024 23:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

I en to siders kommentar i Aftenposten hevder Kjetil Rolness at mange vegrer seg for å si offentlig at klimatrusselen er overdrevet. De vil ikke å bli tatt som klimafornektere, for det er som å bli beskyldt for rasisme i innvandringsdebatten.

Men at slemme klimamoralister kryper omkring i buskene og undertrykker folk som vil fortelle den egentlige sannheten om klimaendringene, er og blir en konspirasjonsteori.

Det er latterlig å tillegge Miljøpartiet De Grønne (MDG) og andre sånne synspunkter. Ingen sier at menneskeheten vil gå under. Vi kan krangle om hvilke ord vi bør bruke om konsekvensene av omfattende tørke, sterk reduksjon i matproduksjon, store folkeforflytninger og massive endringer i økosystemer, men å bagatellisere er farlig.

De nye klimaskeptikerne benekter ikke global oppvarming. De bare tilbyr et bekvemt alibi for likegyldighet i møte med en klimakrise som krever alt annet enn likegyldighet. Derfor er de kanskje enda farligere enn de gamle.

Rasmus Hansson

Stortingsrepresentant, MDG

Read Entire Article