Tilsto i bisarr bjørnehistorie – puttet hånda i dyrets kjeft

1 month ago 25



Robert F. Kennedy:

Falkejakt, biffmiddag og en gammel sykkel lå bak da president­kandidaten dumpet et kadaver i Central Park. Nå har bildebeviset dukket opp.

 Stefan Jeremiah / AP / NTB
CENTRAL PARK: Her henter myndighetene det døde bjørnekadaveret 6. oktober 2014. Foto: Stefan Jeremiah / AP / NTB

Publisert 06.08.2024 14:15 Sist oppdatert 12 minutter siden

Han er på alle slags måter den amerikanske presidentvalgkampens tredjemann. Robert F. Kennedy ligger langt bak både Kamala Harris og Donald Trump på målingene, der han stiller som uavhengig kandidat.

Likevel nevnes han ofte i overskrifter med fete typer i amerikansk tabloidpresse.

I helgen forsøkte han å komme The New Yorker i forkjøpet – og delte selv historien om hvordan han for ti år siden dumpet en død bjørnunge midt i New York.

Nå har magasinet publisert sin sak om historien – hvor de også har et bilde av Kennedy og bjørnen:

 Faksimile fra The New Yorker
Foto: Faksimile fra The New Yorker

Robert F. Kennedy har også skapt overskrifter med sin vaksineskepsis, og historiene han har delt om da legen fant en død orm som hadde spist deler av hjernen hans:

– Jeg kan spise fem hjerneormer til, og fortsatt slå Donald Trump og Joe Biden i debatt, skrøt han på X i mai i år.

Kennedys erkjennelser løser et ti år gammelt mysterium fra New York by.

– En kvinne i en varebil foran meg traff en bjørn. Så jeg kjørte til siden, og puttet den døde bjørnen bak i bilen min, forteller Kennedy til komiker Roseanne Barr i en video delt av hans presidentkampanje på X.

Rått kjøtt i bakluka

Det hele skal ha skjedd tidlig en morgen, da han var på vei ut på falkejakt med noen venner. Kennedy sier han skulle ta med bjørnen hjem, flå den og bruke den til kjøtt.

Men de ble værende ute lenge på jakt, og fikk tatt masse vilt, forteller han. Derfor hadde han ikke tid til å dra hjemom til der han bor i Westchester.

 Robert F. Kennedy Jr via X
VIDEO: I en video publisert før artikkelen til The New Yorker, kommer Kennedy Jr. med avsløringen om bjørnen. Foto: Robert F. Kennedy Jr via X

– Jeg måtte rett til byen, for det var et middagsselskap på biffrestauranten Peter Luger Steak House, sier Kennedy videre. 

Også der glemte han tiden. Det ble så sent at han var nødt til å dra rett videre til flyplassen, fordi han skulle reise utenbys.

– Bjørnen var fortsatt i bilen, og jeg innså at jeg ikke ville la den bli liggende der. For det ville jo vært ille, sier han.

Komiker Roseanne Barr bryter ut i latter. Kennedy forteller videre at han deretter lot seg inspirere av en bølge av dødelige sykkelulykker som i 2014 hadde preget medieoppslag lokalt.

– Så jeg tenkte at … Vel, jeg drakk så klart ikke, men folk der drakk med meg, og syntes dette var en god idé, sier Kennedy.

– Så jeg sa: «La oss legge den i Central Park, og få det til å se ut som om den ble truffet av en sykkel», sier Kennedy, til hjertelig latter fra Barr.

Han skal ha hatt en gammel sykkel liggende i varebilen han hadde vært på jakt med. 

– Døde hun i parken?

Sånn ble det til at New York i oktober 2014 våknet til nyheten om at en død bjørn var blitt funnet av en dame som var ute og luftet hunden.

Bjørnen lå i en busk, under en sykkel, meldte The New York Times.

– Så mange spørsmål står ubesvart: Hvordan havnet bjørnen i parken? Er den utsatt for skittent spill? Døde hun i parken, eller ble hun dumpet der? spurte journalist Tatiana Schlossberg i en sak for avisen den gang.

Hun er niesen til Robert F. Kennedy, og har nå fått svar på mange av de ubesvarte spørsmålene.

– Dagen etter var det på forsiden av hver eneste avis. Jeg skrudde på TV-en, og så en mil med sperringer og 20 politibiler. Det var helikoptre over parken, og jeg tenkte: «Herregud, hva har jeg gjort?», forteller presidentkandidaten videre.

Han var redd for at fingeravtrykk på sykkelen skulle avsløre ham, men sier interessen for nyheten heldigvis roet seg – frem til at han ble kontaktet av The New Yorker om den forrige uke.

– Det kommer til å bli et fryktelig oppslag, ler han i videoen, som ble delt på X før magasinet publiserte sin sak.

Read Entire Article