Tenåringsjente under 15 år mistenkt for drap

1 month ago 23



En jente under 15 år ble natt til tirsdag funnet død i Landskrona sør i Sverige. Nå er en jevnaldrende jente mistenkt for drap.

Det var like over midnatt tirsdag at en politipatrulje i Landskrona fant den livløse tenåringsjenta utendørs under en rutinepatrulje. Foto: Anders Bjurö, TT/NTB

Publisert: 24.07.2024 18:04 | Oppdatert: 24.07.2024 18:29

Kortversjonen

Den avdøde jenta og mistenkte skal være bekjente av hverandre, skriver SVT.

Fordi den mistenkte er under kriminell lavalder på 15 år, kan hun ikke varetektsfengsles. Jenta er tildelt advokat og blir håndtert videre av sosialtjenesten.

Politiadvokat Tomas Olvmyr, som leder den innledende etterforskningen, vil ikke uttale seg om hvordan den mistenkte stiller seg til saken, annet enn at hun ikke har erkjent lovbrudd.

Heller ikke jentas advokat, Cecilia Johnsson, vil kommentere hvordan hun stiller seg til mistanken, skriver Aftonbladet.

Utsatt for grov vold

Avdøde ble identifisert onsdag, og pårørende er varslet.

– I etterforskningen har vi undersøkt avdødes aktiviteter kort tid innen hennes død, og vi fikk informasjon som pekte på en annen ung jente under 15 år. Det ledet til at vi hentet henne inn til avhør om hennes mistenkte innblanding, sier Olvmyr til SVT.

Det var en politipatrulje som fant den livløse jenta utendørs natt til tirsdag. Politiet startet livredning og fikk deretter assistanse av ambulansepersonell, men livet sto ikke til å redde.

Politi på stedet like ved vollen der jenta ble funnet i Landskrona. Foto: Anders Bjurö / TT / NTB

Jenta ble erklært død på sykehus halvannen time etter at hun ble funnet.

Politiet mener ifølge Aftonbladet at hun var utsatt for grov vold.

– Vi tror at forbrytelsen har skjedd i nærheten av stedet hvor hun ble funnet, sier Kenth Persson ved politiavdelingen for grove forbrytelser i Helsingborg.

Mistenker forsettlig drap

Politiadvokat Olvmyr bekrefter at det jobbes videre med avhør og tekniske undersøkelser onsdag.

– Den informasjonen vi har i dag peker mot at offeret er blitt drept med forsett, altså at hun er blitt drept med vilje. Det baserer seg på skadene hun har og måten hun ble funnet på, sier politiadvokaten til Aftonbladet.

Fordi den mistenkte er under kriminell lavalder, vil også etterforskningen foregå med særlige bestemmelser for unge lovbrytere.

Etterforskningen vil foregå med særlige bestemmelser for unge lovbrytere, som blant annet innebærer at den mistenkte ikke kan varetektsfengsles.

Read Entire Article