Syv overdoser på ett døgn: Nå advarer politiet i Trondheim

2 weeks ago 16



Ingen personer har omkommet som følge av overdosene.

 Gorm Kallestad / NTB Foto: Gorm Kallestad / NTB
torsdag 12. september kl. 10:29

Politiet i Trøndelag ønsker å advare om et potensielt farlig narkotisk stoff i omløp. I løpet av det siste døgnet har det blitt registrert syv overdoser.

Ingen personer har omkommet som følge av overdosene.

Stoffet har en forbindelse til GHB.

– Vi oppfordrer folk til å ta kontakt om du vet noe om saken. Har du noe GHB-lignende som kan brukes til analyse, så ønsker vi å komme i kontakt med deg. Når vi har så mange overdoser på så kort tid, vil vi ha tak i stoffet, sier operasjonsleder Ketil Stene til VG.

Avdelingslederen ved Helse- og overdoseteamet i Trondheim, Anita Mian, forteller til VG at de rykker ut med alle ressurser de har tilgjengelig til parker rundt om i Trondheim torsdag formiddag.

De har fått inn åtte GHB-overdoser på de siste tolv timene opplyser Mian. Helseteamet håper det roer seg, men utelukker ikke at tallet vil stige i løpet av dagen.

De innvolverte er fra 20–60 år.

– De fleste er funnet i parker rundt omkring i Trondheim. Personene er beskrevet som dypt bevisstløse, det vil si at det er snakk om å redde liv, sier hun til Adresseavisen.

Rusopplysningen beskriver GHB som «en naturlig forekommende fettsyre i menneskekroppen som brukes både lovlig som legemiddel og ulovlig som rusmiddel.»

I moderate doser har stoffet en oppkvikkende virkning, mens i større doser gir det en mer beroligende eller søvndyssende virkning.

Dødsfall knyttet til GHB er imidlertid uvanlig i Norge, skriver Store medisinske leksikon.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article