Storm etter Lando Norris-uttalelse: – Mobbing

2 hours ago 5



Den mektige Red Bull-rådgiveren Helmut Marko er - igjen - i hardt vær.

McLaren-sjef Zak Brown bruker ord som «upassende» og «dårlig smak» etter hans uttalelser om Lando Norris sist uke.

Norris (McLaren) og Max Verstappen (Red Bull) kjemper om VM-gullet i Formel 1 for 2024.

Helmut Marko uttalte seg til tyske Motorsport-Magazin.

– Vi vet at Norris ikke er den sterkeste mentalt. Jeg har lest om noen av ritualene han må gjøre for å prestere godt på løpsdagen, sa Marko i et TV-intervju.

Norris innrømmet før Italia Grand Prix at han ofte føler seg nervøs før løp.

– Lando har vært ærlig på at han er veldig nervøs på løpsdagen. Dette er mobbing fra Helmut Marko. Vi snakker om mental helse. Upassende, sier Dennis Haugers manager Harald Huysman på Viaplay-sendingen - og får støtte fra McLaren-ledelsen.

– Jeg leste Helmuts kommentarer, som jeg syntes var skuffende, men ikke overraskende, sier McLaren-sjef Zak Brown på pressekonferansen.

Det kan du se her:

– Lando har vært en slags ambassadør for mental helse. Toto Wolff har snakket om mental helse, så jeg mener det er et alvorlig tema som vi har forsøkt å snakke om og løfte fram.

– Jeg synes det er upassende og setter oss 10–20 år tilbake. Det er mye taktikkeri i racing, men jeg synes denne kommentaren vitner om dårlig smak, sier Brown ifølge motorsport.com

Helmut Marko (80) sammen med Max Verstappen. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP / NTB

Lando Norris ler av saken:

– Jeg bryr meg ikke om hva folk sier. Jeg foretrekker at de sier bra ting, men sånn er det. De (Red Bull) er kanskje mer vant til å si sånt, sier Norris ifølge Reuters.

Helmut Marko står på sitt etter kritikken:

– Jeg ble spurt om hvem som kommer til å vinnVM, og jeg sa det vil bli Max, fordi han er mentalt sterkere og fordi han er den raskeste føreren. Og når du hvem hvor ofte Max beholder eller vinner posisjon i starten og hvordan Lando gjør det, så tenker jeg det er ganske klart.

I USA Grand Prix søndag hadde Lando Norris beste startposisjon, men falt ned til 4. plass i åpningsdramatikken. Norris kjørte i mål som nummer tre, men fikk fem-sekunders straff og mistet derfor plasseringen til nettopp Verstappen, som nå ligger 57 poeng foran i VM.

Her er starten:

Read Entire Article