Støre: – Jeg er dypt sjokkert

1 month ago 28



Se også siste nytt om: Krigen i Ukraina og Krigen mellom Israel og Hamas.

  • Støre sjokkert over angrep på Slovakias statsminister

    Foto: Terje Bendiksby

    Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han er sjokkert over angrepet på Slovakias statsminister Robert Fico.

    – Jeg er dypt sjokkert over meldingene om at Slovakias statsminister Robert Fico er skutt og såret. Jeg fordømmer denne voldshandlingen på det sterkeste. Jeg sender nå varme tanker til Fico selv, familien hans og til innbyggerne i Slovakia, skriver Støre på X, tidligere Twitter.

    Fico ble skutt etter å ha deltatt på et regjeringsmøte i byen Handlova. Han ble raskt fraktet til sykehus, og har livstruende skader.

  • Stoltenberg rystet etter at Slovakias leder ble skutt

    Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han er sjokkert og rystet etter at Slovakias statsminister Robert Fico ble skutt og livstruende skadet.

    – Jeg ønsker ham styrke og at han raskt blir bedre. Mine tanker er hos Robert Fico, hans kjære og Slovakias folk, skriver Stoltenberg i en uttalelse på X/Twitter.

  • Skogbrannhelikopter bistår slukkingsarbeid i Folldal

    En brann i Folldal har spredt seg til flere bygninger. I tillegg brenner det i terrenget, derfor er skogbrannhelikopteret på vei.

    De første meldingene om brannen kom litt over klokken 14.

    – Det er veldig alvorlig, fortalte operasjonsleder Frode Øverås i Innlandet politidistrikt til Østlendingen.

    Like før klokken 15.30 fortalte politiet til avisen at de hadde kontroll på bygningsbrannene, og at de nå fokuserer på brannen i terrenget.

    Statens skogbrannhelikopter skriver på X/Twitter at de har sendt et helikopter fra Værnes for å bistå i slukkingsarbeidet.

  • Siktet for uaktsomt drap på svensk rikspolitisjef

    Svensk påtalemyndighet har siktet en person for uaktsomt drap over ett år etter at Stockholms regionpolitisjef Mats Löfving ble funnet død i sitt hjem.

    Etter dødsfallet startet politiet en etterforskning av brudd på arbeidsmiljøloven.

    Tirsdag ble det klart at en person er siktet, men påtalemyndigheten vil ikke oppgi vedkommendes identitet.

    Löfving ble funnet død i sitt hjem 22. februar i fjor. 61-åringen var under etterforskning for tjenestefeil etter å ha blitt politianmeldt i forbindelse med ans

  • Våpenlignende gjenstand funnet ved skole i Vesterålen

    Etter funn av en våpenlignende gjenstand ved en skole i Vesterålen er politiet koblet på saken.

    Gjenstanden ble levert inn til rektor, som varslet politiet.

    Politiet i Nordland skriver at de vil ta hånd om gjenstanden, og at det gjøres undersøkelser i saken.

    – Vi ønsker ikke nå å gå inn på hva slags type våpen som ble funnet. Vi håper å kunne gå ut med det før 17. mai, sier politikontakt Vibeke Ingebrigtsen til NTB.

    Skolen skal informere elevenes foresatte om funnet.

  • Inflasjonen i USA faller for første gang i år

     David Zalubowski / AP / NTB

    Klær på salg i byen Lone Tree i Colorado i forrige måned. Som ventet falt inflasjonen i USA i april. Foto: David Zalubowski / AP / NTB Foto: David Zalubowski / AP / NTB

    Inflasjonen i USA endte i april på 0,3 prosent, mot 0,4 prosent i mars. Det er første gang i år at inflasjonen går ned.

    Årsinflasjonen har falt fra 3,5 til 3,4 prosent, ifølge det amerikanske arbeidsdepartementet.

    April-inflasjonen la seg på nivået som analytikerne hadde ventet seg.

    Den underliggende inflasjonen, der prisutsatte matvarer og energikostnader er tatt ut, falt til sitt laveste nivå på tre år.

    Den økende inflasjonen tidligere i år har ført til økt bekymring for at sentralbanken kan slite med å få inflasjonen ned mot målet på 2 prosent.

  • Avis: Slovakisk statsminister skutt

    Nyhetsbyrået TASR melder at landets statsminister Robert Fico er skutt.

    TASR melder at det har vært en skyteepisode utenfor parlamentet i Bratislava.

    Saken oppdateres

  • Forsvareren ber om at Zaniar Matapour blir frifunnet

    Zaniar Matapour må frifinnes i terrorsaken etter masseskytingen i Oslo, ber forsvareren, advokat Marius Dietrichson.

    Dietrichson la ned påstand om frifinnelse i Oslo tingrett onsdag ettermiddag – subsidiært at Matapour behandles på mildest mulig måte. Den siste delen innebærer at forsvareren ber om at Matapour får mildest mulig straff, i tilfelle retten finner ham skyldig.

    Forsvareren ba dessuten om at Matapour uansett må frifinnes for den delen av forholdet som han mener ble framprovosert av Etterretningstjenestens hemmelige agent – enten det er hele handlingen natt til 25. juni 2022 eller den delen som omfatter terrorhensikt.

  • Kongedag for T-banefører

    - Deres Majesteter. Neste stopp er Ulsrud, sa T-baneføreren da turen nærmet seg målet.

    – Jeg har aldri før hatt med så mye politi om bord. Sikkerheten var i hvert fall godt ivaretatt. Og jeg har aldri før opplevd at så mange journalister har tatt bilde av T-banetoget jeg kjører. Det var stas!

    Eivind Mathisen satt bak spakene da det danske kongeparet skulle til skogs. I en pressemelding fra Sporveiene sier han at det var en veldig trivelig dag på jobben.

    Du kan lese mer om T-baneturen her.

  • Norge betaler for Taliban-besøk

    Utenriksdepartementet dekker kostnader for opphold og deler av reiseregningen for Taliban-tilknyttede afghaneres Oslo-besøk denne uken.

    Det bekrefter Utenriksdepartementet overfor Nettavisen.

    – Deltakerne på dialogmøtet reiser til og fra Norge med vanlig rutefly. Det er 35 afghanere, med god representasjon av kvinner, minoriteter og ulike politiske syn som deltar. Det er ingen fra Talibans politiske ledelse på dette dialogforumet, men enkelte deltakere har bånd til Taliban, opplyser UD i en epost til avisen.

    Onsdag bekreftet Utenriksdepartementet at flere med Taliban-tilknytning er i Norge for å delta på et dialogforum om Afghanistans fremtid.

    – Afghanistan Future Thought Forum og UD deler på reisekostnadene for deltakerne. Utenriksdepartementet dekker kostnader for opphold og mat mens de er i Norge, skriver UD.

  • IEA spår lavere vekst i oljeetterspørselen

    Lavere salg av dieselbiler bidrar til at Det internasjonale energibyrået (IEA) nedjusterer sin prognose for veksten i oljeetterspørselen i år.

    I en ny rapport onsdag anslår byrået at den globale etterspørselen ventes å vokse med 140.000 fat per dag.

    Blant årsakene til nedjusteringen er en lavere andel dieselbiler og mer energieffektive biler. I tillegg peker IEA på at vinteren var historisk mild mange steder på den nordlige halvkule, noe som førte til mindre bruk av olje til oppvarming.

    Temperaturene i verden sett under ett var rekordhøye i 2023, som følge av den globale oppvarmingen og værfenomenet El Niño. Mange steder har ekstremt høye temperaturer vedvart inn i 2024.

  • Oslo kan bli rammet av streik neste fredag

    Flere etater i Oslo kommune blir berørt av streik hvis partene ikke blir enige innen meklingsfristen natt til fredag 24. mai.

    Utdanning, vann- og avløp, Oslobygg, kulturetaten, bymiljøetaten og byrådslederens kontor er blant etatene som omfattes.

    Tidligere i mai ble partene i kommuneoppgjøret enige, men oppgjøret gjelder ikke Oslo kommune fordi det er et eget tariffområde. Dermed møtes representanter fra LO, YS, Akademikerne og Unio motparten Oslo kommune til mekling, som starter tirsdag.

    – Det kommunale tjenestetilbudet går ikke rundt uten at alle hjulene i maskineriet er med. Lønna må opp for å sikre at det skal være attraktivt å jobbe i kommunen. Derfor er dette lønnsløftet viktig, sa forhandlingsleder Mona Bjørnstad i YS Kommune Oslo da kravene ble overlevert tidligere i vår.

    Forhandlingsleder Marianne Lange Krogh i Unio Oslo kommune mener kommunen ikke viste vilje til å komme til enighet da forhandlingene ble brutt.

Publisert: 19.11.2020 15:20 | Oppdatert: 07.01.2024 22:47

Read Entire Article