Stjernenes «comeback» holdt ikke til seier – Norge målløse i nøkkelkampen mot Italia

1 month ago 37



I en tett og jevn EM-kvalifiseringsgruppe var det viktig for Norge med poeng i den første kampen mot Italia på hjemmebane.

Men Italienerne var vanskelige å knekke Oslo-varmen – og det endte med uavgjort på Ullevaal.

– Vi blir litt for avventende og litt for nølende hele kampen gjennom, sier NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg.

– Jeg savner den litt risikovillige pasningen for å prøve å skape noe. I stedet for så triller de bakover og bakover.

Norges poengdeling kommer til tross for at de norske stjernene var tilbake med landslagsdrakt på. Verken Hegerberg eller Graham Hansen har spilt landskamper siden kampen mot Kroatia i februar.

– Fullt mulig å sette den i mål

 Norge - Italia

KJEMPEBOM: Celin Bizet Ildhusøy var fryktelig nær scoring like før pause.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Italia hadde et visst overtak på Norge allerede i første omgangen, men det norske laget hadde både en og to sjanser til å score.

En halvtime inn kom omgangens største sjanse så langt for Norge. Etter en kort slått corner sendte Caroline Graham Hansen et innlegg inn i boksen som først endte hos motstanderen før den datt ned. Mathilde Harviken prøvde seg på skudd men forsøket gikk utenfor.

– Jeg synes Norge er litt forsiktige og avventende. De kan kanskje skylde litt på varmen, for det er varmt i dag, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Like før pause brant Norge to store sjanser på rad. Graham Hansen driblet seg inn mot Italias sekstenmeter og avfyrte et skudd rett på keeper. Celin Bizet Ildhusøy var på returen, men smalt ballen langt over mål.

– Det er en ok redning av Italias målvakt, men returen er jo mulig å score på. Den er vanskeligere enn det folk skal tro, den kommer til brått på. Spretter litt ekkelt. Men det er fullt mulig å sette den i mål, sier NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg.

Uansett gikk Norge til pause på stillingen 0-0 mot italienerne.

Og i pausen ble Ildhusøy, like etter kjempebommen, byttet ut til fordel for Elisabeth Terland.

– Kommer inn og krever ballen

I andre omgang smalt det i gang med en norsk sjanse allerede etter fem minutter. Graham Hansen med ball dro seg innover i italienernes sekstenmeter og fikk tuppet ballen ut til Elisabeth Terland som fikk tid til å sikte, men ballen gikk i motspiller og ut.

Fem minutter senere får italienerne masse rom foran Norges mål. Sofia Cantore stilte inn siktet, men heldigvis for Norge og tilskuerne på Ullevaal gikk ballen til side for mål.

Inn i omgangen kom også Ada Hegerberg innpå i hennes første landskamp på lang tid.

– Hegerberg har kommet inn og vært involvert med en eneste gang. Hun er uredd, kommer inn og krever ballen, vil sette sitt preg på kampen, sier Løkberg.

Publisert 31.05.2024, kl. 19.54

Read Entire Article