Stjernekamp: Kjendisfest i vippestatene

2 hours ago 2



Bruce Springsteen, Beyonce, Dave Bautista, Taylor Swift og Samuel L. Jackson. Talerlisten på valgmøtet kan se ut som gjestelisten til en Hollywood-fest.

 Mike Stewart / AP Photo / NTB
ELSKER BANNORD: Samuel L. Jackson har noe til felles med Kamala Harris. De bruker begge gjerne det samme stygge ordet. Foto: Mike Stewart / AP Photo / NTB

Publisert 25.10.2024 02:37 Sist oppdatert nå

– Hennes favoritt-bannord en et av mine favoritter også!

Det sier skuespiller Samuel L. Jackson til jubel fra publikum på et valgmøte i vippestaten Georgia. 

Mange av dem vet trolig allerede hvor glad Jackson er i nettopp ordet «motherfucker» – et ord også visepresident Kamala Harris liker godt:

TV 2 unnlater å oversette det grove ordet i denne artikkelen.

– Jeg skal ikke si det ordet nå. Men det er den slags president jeg kan stille meg bak, sier Samuel L. Jackson, som selv har uttalt ordet i en rekke scener på lerretet gjennom en lang skuespillerkarriere.

Natt til fredag er han en av kjendisene som har møtt opp for å varme opp for Barrack Obama og Kamala Harris i Atlanta i Georgia.

 Kevin Lamarque / Reuters / NTB
VALGKAMP: Donald Trump kan ikke skryte av den gode økonomien da han ble president i 2016, mener Barrack Obama: – Det var min økonomi, sier den tidligere presidenten. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB

Harris tar scenen etter Obama, og pisker opp stemningen i publikum ved å sette i gang taktfaste rop av slagordet «Yes, we can» – som i sin tid var med på å gjøre nettopp Obama til en politisk superstjerne i seg selv.

Rød løper

Særlig demokratene bruker kjendiser som Jackson som et viktig verktøy i den svært jevne presidentvalgkampen.

Natt til fredag norsk tid, deler Harris og Obama scenen i Georgia også med både regissør Spike Lee, og filmskaper Tyler Perry.

Også rockestjerne Bruce Springsteen dukker opp, og spiller låtene «The Promised Land» og «Land of Hope and Dreams» for publikum før Harris tok scenen.

 Kevin Lamarque / Reuters / NTB
ROCKER: Bruce Springsteen har gjennom karrieren ofte tatt politiske standpunkt. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB

– Donald Trump stiller til valg for å bli en amerikansk tyrann. Han forstår ikke dette landet, vår historie eller hva det vil si å være dypt amerikansk, sier Springsteen.

Trump har tidligere brukt Springsteen-låta «Born in The USA» på sine valgmøter, og blitt møtt med krav fra Bruce Springsteen om å slutte med det. 

Springsteen har lenge støttet demokratiske kandidater, og Kamala Harris er altså ikke et unntak.

    En lang rekke kjendiser støtter Kamala Harris:

  • Fredag skal Beyonce stille på scenen med Harris i Houston i Texas. 
  • Taylor Swift gikk i september ut med en støtteerklæring, hvor hun stemplet seg selv som barnløs kattedame.
  • Tidligere har blant annet Opera Winfrey, George Clooney og Lizzo også på ulike måter erklært sin støtte til Harris sitt kandidatur.

Og forrige uke skapte tidligere fribryter og skuespiller Dave Bautistas stunt mye blest, da han i en reklame for Harris-kampanjen gikk til nådeløse angrep på Donald Trump.

 Evan Agostini / Invision / AP / NTB
FORAN KAMERA: Dave Bautista på filmpremiere under Toronto International Film Festival i september. Foto: Evan Agostini / Invision / AP / NTB

– Han bruker mer sminke enn Dolly Parton. Han sutrer som en baby, Fyren er redd for fugler. Se på den magen. Den er som en søppelsekk med kjernemelk, lirte Bautista av seg.

Donald Trump har en noe smalere katalog av stjerner å spille på, men han kan blant annet vise til artistene Ted Nugent og Kid Rock.

På det republikanske landsmøtet i sommer, stilte også fribryteren Hulk Hogan opp. Han vakte oppsikt da han rev i stykker singleten han hadde på seg, mens han skrek fra scenen:

– La «Trumpamania» rase vilt, bror!

 Paul Sancya / AP Photo / NTB
UNDERTØY: Hogan hadde en rød singlet under den han ødela under talen hvor han støttet Donald Trump. Foto: Paul Sancya / AP Photo / NTB

Travel torsdag

Mens Harris og Obama lokker velgere i Georgia med kjendiser, har Trump sitt eget valgmøte i vippestatene Arizona og Nevada.

Selv om Trump er kjent for lengre møter, er han natt til fredag ferdig på under en time i Arizona. Han må nemlig videre til Las Vegas.

 Go Nakamura / Reuters / NTB
PÅ SCENEN: Donald Trump danser under første valgmøte fredag, i Tempe i Arizona. Foto: Go Nakamura / Reuters / NTB

Ved Arizona State University, rekker han likevel å raljere mot innvandringen til USA.

– Vi er som verdens søppelkasse, sier Trump ifølge The New York Times..

Read Entire Article