Stenger skole i Trøndelag etter brann og trusler

2 days ago 7



I natt var det et branntilløp på Eberg skole i Trondheim. Det ble senere funnet lapper med trusler på skolen, og nå er skolen stengt ut dagen.

onsdag 3. juli kl. 09:32

Ifølge Adresseavisen var det onsdag morgen tre politibiler og fem bevæpnede politifolk til stede ved skolen som er på Moholt i Trondheim.

Brannvesenet rykket til skolen i 4-tiden natt til onsdag etter en melding fra naboer om røyk. Da de ankom stedet oppdaget de kraftig røykutvikling fra inngangspartiet på en av skolens paviljonger.

Etter undersøkelser gjort av politi og brannvesenet knyttet til brannen ble oppdraget deres endret til en trusselsituasjon rundt klokken 6.

– Det skjedde etter at det blir funnet opphengte lapper med trusler på skolen, sier vaktleder Roger Gjersvold ved Midt-Norge 110-sentral til avisen.

Politioverbetjent Marit Johanne Bye i Trøndelag politidistrikt forteller at politiet har en hypotese som går ut på at skolen ble påtent natt til onsdag.

Hun opplyser om at det også var utvist skadeverk på skolen tirsdag kveld i form av trusler.

I spørsmål om hvorfor politiet er bevæpnet forteller innsatsleder Jomar Sjøhagen til Adressa at dette er fordi de ser hendelsene i sammenheng.

SFO ved skolen skulle ha vært åpen på onsdag, men skolen holdes stengt ut dagen for barn og ansattes sikkerhet. Politiet har fysisk sperret skolen, mens de etterforsker både brannen og skadeverket.

Read Entire Article