Stavanger–ordfører trakk seg på dagen. Én uke senere sier hun: – Jeg er ordfører

1 week ago 12



For én uke siden sa Sissel Knutsen Hegdal at hun går av som ordfører. Hun har fortsatt ikke søkt om å fritas fra ordførervervet: – Jeg er ordfører, svarer hun Aftenbladet.

Jeg er ordfører, fastslår Sissel Knutsen Hegdal i dag, én uke etter at hun i intervju med Aftenbladet sa at hun skulle trekke seg. Foto: Fredrik Refvem / Stavanger Aftenblad

Publisert: 11.09.2024 20:11

(STAVANGER AFTENBLAD): Forrige onsdag gikk Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal ut og sa at hun går på dagen som ordfører.

Én uke senere har hun fortsatt ikke sendt søknaden som må til for å trekke seg, skriver Stavanger Aftenblad.

Det er nemlig ordføreren selv som må sende inn en fritakssøknad til politisk sekretariat.

– Jeg er ordfører

Onsdag har Knutsen Hegdal fortsatt ikke søkt om fritak, forteller Hanne Vatnaland, leder for politisk sekretariat i kommunen.

På spørsmål om dette fra Aftenbladet, svarer Sissel Knutsen Hegdal dette:

– Jeg er ordfører fram til en eventuell søknad om fritak foreligger. Foreløpig er jeg sykmeldt, svarer hun til Aftenbladet.

Og legger til:

– Jeg har nylig hørt et råd Erna Solberg ga under en debatt under ONS, som jeg dessverre ikke fikk med meg da, og det var at man ikke bør ta avgjørende beslutninger når det stormer som verst.

– Betyr det at du tar tilbake uttalelsen om at du trekker deg som ordfører?

– Jeg har ingenting å tilføye, sier Knutsen Hegdal.

Trodde hun hadde gått av

Aftenbladet gjør generalsekretær i Høyre, Tom Erlend Skaug, oppmerksom på dette.

Han svarer dette til saken:

– Det er helt opp til Stavanger bystyre hvem som skal være ordfører i Stavanger, og helt opp til Stavanger Høyre hvem som skal være deres ordførerkandidat.

Og legger til:

– Fra Høyres side nasjonalt tok vi til etterretning at Sissel Knutsen Hegdal i et intervju med Stavanger Aftenblad forrige onsdag selv sa at hun ville gå av som ordfører umiddelbart, svarer han.

Dermed heter Stavangers ordfører fremdeles Sissel Knutsen Hegdal, fra Høyre. For at hun skal forlate sitt verv må hun altså først søke fritak i bystyret i Stavanger, som videre skal behandle søknaden.

Dette har hun altså ikke gjort enda, én uke etter hun meldte sin avgang til Stavanger Aftenblad.

Read Entire Article