Solbakken overrasket: Tok ut to debutanter i Norge-troppen

1 month ago 21



Saken oppdateres!

Det var særlig to overraskelser i troppen Ståle Solbakken tok ut til Nasjonsligakampene mot Kasakhstan og Østerrike.

Det var Felix Horn Myhre fra Brann og Fredrik Sjøvold fra Bodø/Glimt.

Solbakken begrunner uttaket med at de har gjort sakene sine bra ute i Europa med sine norske klubber.

– Hans største styrke er at han er en veldig god relasjonsspiller. Han er trygg i posisjoneringen, både offensivt og defensivt. Han har vist i noen kamper i Europa at han kan komme i scoringsposisjoner, og har hatt en jevn progresjon lenge, sier landslagssjefen om Horn Myhre.

Bergenseren er for øyeblikket på flyet til Georgia, hvor hans Brann skal spille returkamp mot Astana for å kvalifisere seg til serieligaspill.

– Hvis han ikke hopper av (flyet) må han vente til han lander med å få vite at han er tatt ut, spøker Solbakken.

Ståle Solbakken presenterer landslagstroppen.

Ståle Solbakken presenterer landslagstroppen.

Foto: NTB

Klarer seg mot europeisk motstand

Også for Fredrik Sjøvold er landslagsuttaket hans første.

Bodø/Glimt-backen skal i morgen onsdag spille om en plass i Mesterligaen mot Røde Stjerne. Solbakken var til stede på Aspmyra forrige uke, og lot seg imponere over hva han så av Sjøvold.

– Han har gjort det veldig bra i en lang periode. Mot Røde Stjerne tok han en «tricky» ving ut av kampen, og da fikk jeg også se at han klarer det.

Han legger til:

– Vi gir han en liten belønning.

Avviser spekulasjoner

Den siste tiden har det blitt spekulert i om Lille-vingen Osame Sahraoui planlegger å bytte landslag til Marokko, etter svært begrenset spilletid på det norske landslaget.

Den tidligere Vålerenga-spilleren står oppført med én landskamp, mot Jordan. Men ettersom det bare var en treningskamp, sto han fremdeles fritt til å spille for et annet land.

– Du tenker ikke bare å gi han en offisiell landskamp for å gjøre han norsk?

– Aldri, svarer Solbakken kontant.

Bakvei til VM

Første kamp spilles borte mot Kasakhstan i Astana fredag om halvannen uke. De ligger 59 plasser bak Norge på FIFA-rankingen.

Den påfølgende mandagen kommer Østerrike på besøk på Ullevaal stadion. Østerrikerne imponerte i sommerens EM, men Ralf Rangnicks menn tapte mot Tyrkia i åttendedelsfinalen etter en redning for historiebøkene.

Dette er de første to av totalt seks kamper i Nasjonsligaen, hvor Norge er rangert på nivå B, altså det nest øverste nivået. Slovenia er også med Norges gruppe.

Nasjonsligaen er en ny mulighet til å kvalifisere seg til VM i 2026, dersom det ikke skulle gå veien i den ordinære VM-kvalifiseringen.

Publisert 27.08.2024, kl. 12.14 Oppdatert 27.08.2024, kl. 12.28

Read Entire Article