Snekkestads advokat: – Hun vil ikke kreve én krone fra Høiby

5 hours ago 2



Marius Borg Høiby (27) er siktet for vold i nære relasjoner mot sin ekskjæreste Juliane Snekkestad (29). Uansett utfall av saken, vil hun ikke kreve oppreisning.

 Lise Åserud / NTB
VAR SAMBOERE: Juliane Snekkestad (29) og Marius Borg Høiby (27) var kjærester og samboere i flere år. Foto: Lise Åserud / NTB

Publisert 20.09.2024 10:23 Sist oppdatert 10 minutter siden

– Hun kommer ikke til å kreve en eneste krone i oppreisning eller erstatning, sier advokat Petter Grødem. 

Han er oppnevnt som bistandsadvokat for Juliane Snekkestad. 

Hun og Marius Borg Høiby ble kjærester i 2017. I 2019 kjøpte de et hus sammen i Tønsberg, der de bodde sammen frem til 2022. 

Nå er Høiby siktet for vold i nære relasjoner mot både Snekkestad og influenser Nora Haukland (27), som han var kjæreste med fra 2022 til 2023.

– Ikke det det handler om

Det har gått syv uker siden straffesaken mot Høiby ble opprettet. Søndag 4. august ble han pågrepet og siktet for kroppskrenkelse og skadeverk etter en voldshendelse i leiligheten til sin daværende kjæreste på Frogner. 

 Ditlev Eidsmo / TV 2 og Lise Åserud / NTB
FORNÆRMET: Siktelsen mot Høiby omfatter hvert sitt tilfelle av mishandling i nære relasjoner av Nora Haukland og Juliane Snekkestad. Foto: Foto: Ditlev Eidsmo / TV 2 og Lise Åserud / NTB

Etter at saken ble kjent i mediene, gikk både Snekkestad og Haukland ut på sosiale medier og fortalte at de også ble utsatt for vold av Høiby da de var sammen med ham. 

Basert på informasjonen de kom med i sosiale medier, kalte politiet de to kvinnene inn til avhør. Deretter var det politiet som anmeldte Høiby for vold i nære relasjoner. 

Siden august har Snekkestad vært i flere timelange avhør med politiet i Tønsberg.

 Rodrigo Freitas / NTB
SIKTET: Marius Borg Høiby (27) er siktet for vold, skadeverk, trusler, brudd på besøksforbud og hensynsløs atferd. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Nå forteller advokaten hennes, Petter Grødem, at hun overfor politiet har vært helt tydelig på at hun ikke ønsker å kreve erstatning fra Høiby, uansett hva utfallet av straffesaken blir. 

– Hun har vært helt tydelig på det. Det er ikke det det handler om for henne, sier Grødem til TV 2. 

– Hvorfor ikke?  

– Det er ikke det som er motivasjonen hennes i denne saken. Det er rett og slett å få frem det som er sannheten i denne saken, og ikke minst forhindre at dette skjer med andre kvinner. Det er den eneste motivasjonen hun har, sier Grødem. 

Høibys forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, ønsker ikke å kommentere denne saken. Det er ikke kjent hvordan Høiby stiller seg til siktelsen for vold i nære relasjoner.

– Ikke hatt det i tankene

Nora Hauklands bistandsadvokat John Christian Elden skriver i en tekstmelding til TV 2 at de foreløpig ikke har tenkt på noe erstatningskrav. 

«Vi har så langt ikke fremmet noe krav eller hatt det i tankene. Hun har ikke anmeldt noe, men vitnet om den vold hun har vært utsatt for, som medførte at politiet anmeldte og tok ut siktelse», skriver Elden. 

Dette er Marius Borg Høiby siktet for:

Høiby ble først siktet for kroppskrenkelse, skadeverk og trusler etter en hendelse i ekskjærestens leilighet på Frogner i Oslo natt til søndag 4. august.

I september ble han ilagt besøksforbud overfor den fornærmede kvinnen, og lørdag ble det kjent at siktelsen mot Marius Borg Høiby er utvidet på flere punkter. Det er i dag fire fornærmede i saken:

For fornærmede etter hendelsen på Frogner er siktelsen utvidet til også å omfatte hensynsløs atferd og brudd på besøksforbud, i tillegg til ytterligere ett tilfelle av kroppskrenkelse fra tidligere.

For fornærmede Juliane Snekkestad og fornærmede Nora Haukland omfatter siktelsen hvert sitt tilfelle av mishandling i nære relasjoner, jf. straffeloven § 282. Dette har en strafferamme på seks års fengsel.

Høiby er også siktet for trusler rettet mot ytterligere én person. Anmeldelsen i denne saken er opprettet av politiet.

Tidligere denne uken ble det også kjent at Nora Haukland har mottatt alvorlige trusler etter at saken ble kjent. Tirsdag ble en mann pågrepet og siktet for dette, samt et tjuetalls andre trusler. 

Han er nå varetektsfengslet i fire uker. 

Onsdag fortalte Haukland til følgerne sine på Snapchat at hun ikke lenger føler seg trygg i Norge, og at hun har rømt landet. 

Read Entire Article