Ut mot Giske: – En ond maktkamp

6 hours ago 2



Den mektige lederen i Trøndelag Bondelag går knallhardt ut mot Trond Giske, og sier Ap smuldrer opp innenfra i en meningsløs maktkamp.

 Privat / Facebook
UT MOT GISKE: Leder i Trøndelag Bondelag, Petter Harald Kimo, ser rødt etter at Trond Giske har blitt innstilt øverste på Sør-Trøndelags liste til Stortinget i 2025. Foto: Privat / Facebook

Publisert 20.09.2024 11:54 Sist oppdatert 3 minutter siden

Trøndelag Bondelag har en svært sterk posisjon, med over 9000 medlemmer i et av Norges største landbruksfylker.

Bondelagslederen i Trøndelag, Petter Harald Kimo, sier til TV 2 at han tenkte seg lenge om før han i dag går ut med en sterk advarsel mot at Giske står på valglisten til Sør-Trøndelag Ap foran stortingsvalget.

Kimo kommer ikke til å stemme på Ap hvis Giske blir nominert på topp, varsler han i et Facebook-innlegg.

«Om Trond Giske står på neste års valgliste, stemmer jeg blankt for første gang i mitt liv. Er dette innlegget uklokt av meg med min posisjon? Ja, definitivt, men nå er begeret fullt!!».

– Jeg har vurdert, og vurdert i flere måneder om jeg skal gå ut, men nå er det bare nok, sier Kimo til TV 2.

 Montasje / Facebook
STEMMER BLANKT: Petter Harald Kimos innlegg på Facebook fredag. Foto: Montasje / Facebook

«Meningsløs maktkamp»

Bondelagshøvdingens innlegg er også delt av tidligere leder i Trondheim Ap, Gunn Elin Høgli.

Kimo advarer om at Ap smuldrer opp på grunn av Giskes kamp for å toppe valglisten til Sør-Trøndelag Ap, og gjøre comeback til Stortinget.

«Trondheim Arbeiderparti har ødelagt muligheten for å fronte god sosialdemokratisk politikk gjennom flere år, og nå med denne meningsløse maktkampen og hersketeknikker i kulissene for å rydde plass til en uønsket person, som med sin oppførsel gjennom år, har vist at han ikke bør ha ledende posisjoner. Ap smuldrer opp innenfra med denne meningsløse maktkampen!»

 Jan Helge Rambjør / TV 2
INNSTILT: Trond Giske er innstilt øverst på stortingslisten for Sør-Trøndelag. Hvordan listen endelig skal se ut er det nominasjonsmøtet som avgjør i november. Her fra en premierevisning i Oslo i forrige uke. Foto: Jan Helge Rambjør / TV 2

– Det er på kanten at jeg uttaler meg, men jeg har vært medlem i Rissa og Indre Fosen Arbeiderparti, og Trøndelag Arbeiderparti i mange år, men jeg har meldt meg ut av Trøndelag Ap, og står som medlem av det norske Arbeiderpartiet fordi dette her kan jeg ikke være en del av lenger, sier Kimo til TV 2.

Nidaros-medlemmer melder overgang

Nominasjonen skjer på en ufin måte, mener han, og viser til at medlemmer av Giskes lokallag Nidaros i Trondheim Ap overfører sitt medlemskap i Ap til andre kommunelag i Sør-Trøndelag for å påvirke nominasjonen til Giskes fordel.

Senest i går meldte 23 medlemmer av Nidaros seg inn i Orkland Ap, samme dag som Orkland hadde nominasjonsmøte, får TV 2 bekreftet.

Lokallaget skulle gi tilbakemelding på listen nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag har satt opp. Der er Per Olav Hopsø ført opp som toppkandidat, mens Giske er vraket. 

Men de 23 nye medlemmene fra Nidaros, som dukket opp på møtet, sørget for at Giske ble ført opp på tredjeplass. 

Adresseavisen meldte dette først.

– Et bevist valg om å spre medlemmene ut i lokallagene er en omgåelse av partidemokratiet. Det blir en ond maktkamp i stedet for at vi heier fram gode kandidater, sier Kimo til TV 2.

Han mener Trøndelag Arbeiderparti trenger en restart.

– Med Giske på listen så taper Ap velgere, det tror jeg er ganske tydelig, og det er skadelig for valgkampen. 

 – Trondheim Arbeiderparti har ikke fått fokus på realpolitikken på mange år. Det har vært skandaler og varsling om hverandre. Jeg har vært svær fornøyd med den jobben Trond Giske har gjort tidligere, men i den situasjonen vi står i nå, får vi aldri fokus tilbake til politikken igjen med Trond Giske på Stortinget, sier Kimo til TV 2.

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med Trond Giske fredag. Han har foreløpig ikke besvart henvendelsene.

Read Entire Article