Støre om ny Ap-bok: –Kjenner meg ikke igjen

4 hours ago 2



Statsministeren sier han møtte forfatterne av boka «Partiet» i en halv time, og at det er veldig mye av innholdet han ikke kjenner seg igjen i.

 Tommy Storhaug / TV2
KRITISK: Statsminister Jonas Gahr Støre sier det er veldig mye av innholdet i boka «Partiet» som han ikke kjenner seg igjen i.. Foto: Tommy Storhaug / TV2

Publisert 20.09.2024 15:06 Sist oppdatert nå

Boka «Partiet» er skrevet av Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrant, og skal være en «innsideberetning om Arbeiderpartiets fall».  Statsminister Jonas Gahr Støre sier han ikke har rukket å lese boka ennå.

– Det har jeg ikke gjort. Jeg har sett omtale i mediene, og jeg så litt på Debatten i går. Det jeg har å si er at her er det veldig mye jeg ikke kjenner meg igjen i. 

Skal ha forsøkt å styrte Støre

I boka kommer det blant annet frem at Raymond Johansen skal ha forsøkt å få lederen av LO med på å tvinge Støre til å gå av som partileder - noe Ingvild Kjerkol (Ap) skal ha støttet. 

Johansen har i etterkant ikke ønsket å kommentere dette overfor TV 2.

«Jeg ønsker ikke å kommentere på hverken innholdet eller påstandene om fortrolige samtaler jeg hadde med Hans Christian, som ikke lengre er blant oss» skrev Johansen i en tekstmelding til TV 2 tidligere i uken.

– Møtte forfatterne i en halv time

Støre hadde et møte med forfatterne av boken før publisering.

– Du har bidratt til denne boka selv?

– Ja, jeg har møtt forfatterne i en halv time, og fikk noen spørsmål som jeg har svart på. Men når jeg sier at jeg ikke kjenner meg igjen i veldig mye av det jeg har hørt og sett,  så sier det seg selv at det er noe som jeg heller ikke har kommentert, sier Støre til TV 2.

– Kom med gjentatte forespørsler

Forfatterne av boka «Partiet» sier de håper Støre vil lese boka for å danne seg et helhetsinntrykk av historien.

–Vi registrerer at Støre sier at det er veldig mye han ikke kjenner seg igjen i, uten at han verken har lest bokken eller er konkret om hva han sikter til. Vi håper statsministeren, som alle andre, leser boken for å danne seg et inntrykk av helheten i historien vi forteller, sier Jørgen Gilbrandt. 

Forfatterne sier de flere ganger ba statsministeren om intervjuer i forbindelse med arbeidet med boka.

– Slik vi husker det var møtet med Støre 45 minutter. Vi kom med gjentatte forespørsler om flere intervjuer gjennom prosjektet med boken, uten at Støre ønsket å stille. 

Read Entire Article