Smiler av det psykologiske spillet: – Presset ligger på Norge

1 month ago 15



Danmark-treneren får frem smilet hos de norske håndballjentene.

 De norske jentene tar favorittstempelet med godt humør. Her feirer de at semifinaleplassen er i boks. Foto: FRANCOIS LO PRESTI / AFP / NTB
  • Jostein Overvik, VG

    Jostein Overvik, VG

Publisert: 07.08.2024 15:45

– Presset ligger selvfølgelig på Norge, sier Danmark-trener Jesper Jensen til VG.

Torsdag (kl. 21.30) møtes Norge og Danmark i semifinalen i Lille.

– Ja, selvfølgelig sier han det, svarer Camilla Herrem med en liten latter.

Alle norske spillere VG snakket med etter kvartfinalen (32–15 over Brasil) drar på smilebåndet av danskesjefens uttalelse.

– Vi har hatt det vanskelig mot Norge. Men spiller vi som i kvartfinalen, så synes jeg vi har en sjanse. Spiller vi som mot Norge tidligere i OL, så har vi ingen mulighet, sier Jensen.

Han opplevde at det norske laget gjorde «hakkebøff» av jentene hans i Paris.

Danmark slo Nederland 29–25 i sin kvartfinale torsdag.

Jesper Jensen

Dansk landslagssjef

– Det er også en måte å forsøke å flytte eget press på, kvitterer Thorir Hergeirsson.

– Kan det påvirke dere på noen måte?

– Jeg blir skuffet om ikke de ikke går «all in» for å komme seg til finalen. Danmark er en stor håndballnasjon med en masse gode spillere og en god trener. De bør ikke være beskjedne. De bør se på seg selv som en minst like stor favoritt som oss, svarer Thorir Hergeirsson.

– Men Norge fremstår vel nå som en favoritt?

– Det gjør vi sikkert. Men det har vært jevne kamper mot Danmark tidligere. Det kan fort bli en sånn kamp igjen. Det gjelder å være forberedt på at det blir slik. Ikke ligge å drømme om at det skal være noe annet, sier Thorir Hergeirsson.

 Jesper Jensen (til venstre) og Thorir Hergeirsson i fjorårets VM. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Det blir en sinnssykt hard kamp mot Norge. Vi har tapt mot Norge og må lære av våre feil og være fokuserte hele tiden, mener keeper Althea Reinhardt. Hun dominerte med 17 redninger da Nederland ble slått.

– Hva må dere forandre fra tapet?

– Vi må få vekk de individuelle feilene. Vi underpresterte helt vilt. Vi skal komme med et helt annet nivå, lover den danske keeperen.

Danmarks trener Jesper Jensen har akkurat avsluttet som klubbtrener i Esbjerg. Mangeårig Esbjerg-spiller Sanna Solberg-Isaksen smiler godt av uttalelsen hans om at presset er norsk.

Og bare norsk.

– Ja, det er det sikkert. I hvert fall når vi vant den siste kampen med nesten 10 mål. Vi har hatt overtaket på Danmark i mange kamper, men det har også vært noen jevne. Det er absolutt ikke gitt at utfallet blir det samme, sier effektive Solberg-Isaksen med 15 OL-scoringer til nå.

– He, he. Presset ligger jo på oss på mange måter. Nå har vi jo spilt gode kamper mot Danmark, og har pleid å slå dem i viktige kamper. Vi vet at semifinale en er semifinale. Det kommer til å bli fryktelig spennende, sier Stine Bredal Oftedal foran karrierens siste kamp mot erkerivalen fra sør.

Stine Bredal Oftedal

Norsk landslagskaptein

De norske jentene glemmer ikke tapet for Danmark i EM for to år siden. De fikk revansje i selve EM-finalen i 2022. I fjor vant Norge VM-semifinalen i Herning. Henny Reistad ble matchvinner i aller siste sekund av ekstraomgangene.

– Hver kamp lever sitt eget liv og alt det der. Selvfølgelig har vi masse selvtillit i bagasjen. Vi har fortsatt mange triks på lur. Selv om danskene kjenner oss godt håper jeg vi har det lille ekstra torsdag, sier Maren Aardahl.

– He, he. Ja, ja. Presset er på oss. Men vi vil selvfølgelig vinne kampen. Vi skal gjøre alt for å komme til OL-finalen, sier Norges beste OL-spiller til nå, Katrine Lunde.

44-åringen har møtt Danmark 37 ganger og vunnet 28 av dem.

Vil du lese mer om de olympiske leker? VGs magasin sommer-OL tar for seg norske høydepunkter og prestasjoner gjennom historien, og kan kjøpes i vår nettbutikk (gratis frakt!)

Read Entire Article