Slik får de Trump-velgere til å skifte side

1 month ago 24



– Vårt eneste mål er å beseire Donald Trump, sier Rylee Boyd til TV 2.

Hun er talsperson for «Republican Voters Against Trump» (RVAT).

– Vi håpte at vi kunne legge ned i 2020, da Joe Biden vant.

Organisasjonen har mer enn en halv milliard kroner til disposisjon og bruker dem i de seks vippestatene. Hovedfokuset er på Michigan, Pennsylvania og Wisconsin, men de angriper Trump også i Arizona, Georgia og Nevada.

Torsdag kjørte de i gang en reklamekampanje for Kamala Harris, som de bruker 5,5 millioner kroner på.

– Ekte mennesker

Langs veiene i vippestatene kan du se ansiktet til Mike Johnson fra Pennsylvania og hans enkle budskap:

 rvat.org
GIR KAMPANJEN ET ANSIKT: Mike Johnson er å finne langs veiene i Pennsylvania med budskapet om hvorfor han ikke kommer til å stemme på Trump til høsten. Foto: rvat.org

«Jeg er en tidligere Trump-velger. Jeg er en patriot. Jeg stemmer på Harris».

– Vi har mer enn 250 tidligere Trump-velgere som har filmet vitnemålsvideoer som vi bruker i våre reklamekampanjer, forteller Boyd.

Disse videoene er virkningsfulle, legger hun til.

Filosofien til RVAT er at det er mer effektivt å vise Trump-velgere at andre har skiftet side før dem, fremfor å dynke dem i negative påstander eller anklager.

– Avsender av budskapet er like viktig som selve budskapet. Vi så i 2020 – og ser det igjen nå – at disse modige eks-Trump-velgerne virkelig klarer å overbevise andre om å ikke stemme på Trump, forteller Boyd.

Rylee Boyd er imponert over at de står fram med navn og ansikt.

Hun påpeker at det er mange som kritiserer Trump i media, men at dette ofte er tidligere ansatte som uttaler seg anonymt eller fordi de vil selge en bok.

– Våre folk er ekte mennesker, de jobber ikke i politikken og er ikke vant til dette, men de står likevel frem med navn og ansikt, for de vet hvilken trussel Trump er mot demokratiet, sier Boyd til TV 2.

Mistet venner og familie

Det har definitivt en kostnad, det å stå frem.

– Jeg er onkel til ni nieser og nevøer og hadde et veldig tett forhold til den ene niesen min. Vi pleide å gå på baseballkamper sammen. Den tiden er over, på grunn av Trump, forteller Mike Johnson, som du så i reklamen over her.

Forholdet til niesen er ikke det eneste som ligger i ruiner.

– En av nevøene mine mener at valget i 2020 ble stjålet og at det er Barack Obama som fremdeles bestemmer. Min kone og jeg har tilbrakt mye tid hos ham, på middager og i helgene, men sånn er det ikke lenger. Trump har også kostet meg flere venner, inkludert venner jeg har hatt i flere tiår.

 rvat.org
VÅPENEIER MOT TRUMP: Dwight pryder plakatene langs veien i Michigan. Foto: rvat.org

To måneder etter valget i 2020, stormet sinte Trump-tilhengere Kongressen i Washington, oppildnet av Trump selv, og ropte «heng Mike Pence». Én av dem ble skutt og drept der og da, mens 60 politibetjenter ble skadet.

– For mange velgere gikk Trump over streken der. Da de stemte på ham i 2020, hadde ikke dette skjedd ennå. Vi ser at mange som stemte på Trump i både 2016 og 2020 aldri mer vil støtte ham, sier Boyd.

Vokste opp med Reagan

Velgerne som kontakter RVAT oppgir også at de misliker Trumps snakk om å «ta hevn på fiendene sine», kommentaren om at han «kommer til å være diktator den første dagen» og domfellelsen.

– Dette er hovedårsakene til at de aldri mer vil støtte Trump.

– Hans kommentarer om å trekke seg fra Nato er også noe som bekymrer disse velgerne. Mange av dem er historisk republikanere, fra forsteder, hvite, med collegeutdannelse, legger Rylee Boyd til.

 rvat.org
VETERAN: Matthew er blant republikanerne som pryder plakatene langs veien i Pennsylvania. Foto: rvat.org

Mange av disse velgerne vokste opp med Ronald Reagan.

– De deler hans syn på hva det vil si å være republikaner og konservativ. De tror på det å støtte våre allierte i utlandet. De tror på å støtte Ukraina nå. De vil absolutt ikke at USA skal trekke seg ut av Nato.

For Mike Johnson var det en hendelse i 2017 som gjorde at han endret syn på Donald Trump. Det var da den nyvalgte presidenten fortalte et rom full av millionærer at han nettopp gjorde dem mye rikere.

– Det var den dagen jeg visste at jeg ikke lenger kunne støtte ham. Alt som skjedde under hans første periode, fra Charlottesville til George Floyd og koronapandemien, samt 6. januar, gjør meg overbevist om at han aldri må komme nær Det hvite hus igjen.

– Han er et fundamentalt ødelagt menneske, mener Johnson. 

Frivillig for Harris

Trumps valgkampstab jobber antagelig febrilsk med å legge om strategiene sine nå.

Fra å angripe 81 år gamle Joe Biden med at han er for gammel, er Demokratenes utfordrer plutselig nesten 20 år yngre enn Trump.

Også Republican Voters Against Trump er blitt nødt til å justere etter at Kamala Harris overtok posisjonen som partiets presidentkandidat.

I mange av videoene snakker deres medlemmer om at de skal stemme på Biden. Det fungerer åpenbart ikke nå lenger.

– Jeg ble lei meg da Joe Biden trakk seg. Jeg møtte ham faktisk på en togperrong da han var senator. Han er en bra mann, sier Johnson til TV 2.

 Jim Watson / AFP / NTB
ROLLEBYTTET: Visepresident Kamala Harris har jobbet i skyggen av president Joe Biden de tre siste årene. Akkurat nå handler det meste i USA om Harris, ikke Biden. Foto: Jim Watson / AFP / NTB

Han forteller at både datteren hans og flere av vennene hans mislikte både Joe Biden og Donald Trump.

– De er mye mer positive til Harris, og det er godt å se. Jeg skal stemme på Harris – jeg stemmer på hvem som helst Demokratene stiller med – og akkurat nå tror jeg hun har en god sjanse til å vinne. 

Johnson forteller at han planlegger å både donere penger til valgkampen til Kamala Harris og å stille som frivillig for henne til høsten.

For gammel til å kjøre bil

Selv om Kamala Harris regnes for å være til venstre for Joe Biden politisk, tror ikke Rylee Boyd at jobben deres er blitt vanskeligere.

– I fokusgruppene våre har velgerne ment at Joe Biden var for gammel. Etter den siste debatten ble det umulig. Folk i fokusgruppene sammenlignet det med når de prøver å ta bilnøklene fra sine gamle foreldre, som er for skrøpelige til å kjøre bil, men for stae til å slutte.

– Derfor var de ikke begeistret over å stemme på ham. Kamala Harris har mye mer entusiasme rundt sitt kandidatur. Hun gir folk et nytt valg, hun er yngre og mer energisk.

Read Entire Article