Skiforbundet kaller inn til pressekonferanse med Therese Johaug

1 month ago 14



Onsdag morgen kom pressemeldingen fra Norges Skiforbund (NSF). De kaller inn til pressekonferanse med Therese Johaug i Holmenkollen klokken 11.00 i dag.

I tillegg til Johaug vil også daglig leder i NSF langrenn Cathrine Instebø og landslagstrener Sjur Ole Svarstad være til stede.

– Man vet jo ikke 100 prosent, men med både Instebø og Svarstad på plass - tyder det på at man har kommet fram til en løsning, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

– Om hun ikke gjør comeback i dag, er det veldig overraskende, legger han til.

Johaug la opp etter OL i 2022 etter å ha tatt individuelt OL-gull i Beijing. De to siste sesongene har hun jobbet som NRK-ekspert, men har vært åpen om at det har fristet henne å delta i VM i Trondheim.

Therese Johaug

STORFORM: Johaug imponerte seg selv og langrennseliten da hun knuste konkurrentene på tremila i mars.

Foto: NTB

På tampen av denne vinteren gjorde Johaug comeback i langrennssporet, da hun stilte til start på NM del 2 på Lillehammer. Der utklasset hun konkurrentene og vant tremila med hele to minutter og 49 sekunder.

En maktdemonstrasjonen som fikk flere til å reagere.

– Jeg hadde forventet at Therese skulle være med å kjempe, men dette her er jo knockout, sa Martin Johnsrud Sundby i NRK-studioet etter løpet.

– Når man er så langt bak så føles det nesten ikke ut som det er noen vits å satse, fulgte Astrid Øyre Slind opp med i intervjusonen.

Johaug selv var også overrasket, men hadde på ingen måte bestemt seg for videre satsing.

– Det skal kjennes rett i magen før jeg går 120 prosent inn for det, sa Johaug til NRK den gang.

Nå kan hun ha bestemt seg.

Fikk friplass på landslaget

Siden den gang har landslaget vært i jevnlig dialog med Johaug. Og da landslaget for kommende sesong ble presentert tidligere i april bekreftet langrennsledelsen at Johaug hadde en friplass.

De bekreftet også at de ikke hadde satt noen frist for når hun måtte bestemme seg.

– Hun kommer til å gå VM, det er jeg helt sikker på. Hun kommer til å stå på startstreken der. Så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sa Klæbo til NRK.

Therese Johaug etter Grue halvmaraton

VANT: Therese Johaug vant overlegent kvinneklassen i Grue Halvmaraton i mai.

Foto: Morten Stenberg

Johaug har først og fremst ønsket å finne ut av to ting: Det ene er hvordan hun ligger an fysisk. Det andre er hvordan hun vil takle å være borte fra datteren Kristin, som hun fikk sammen med mannen Nils Jakob Hoff 17. mai i fjor.

Men både på NM del 2 og under Grue Halvmaraton fikk hun flere gode svar på den fysiske formen.

Det er først og fremst kabalen på hjemmebane, som har vært den største utfordringen

Publisert 07.08.2024, kl. 07.00 Oppdatert 07.08.2024, kl. 07.29

Read Entire Article