Skal du på Øyafestivalen? Da må du forberede deg på dette

1 month ago 39



Det blir noe vekslende vær i hele landet de kommende dagene. Festivalgjengere i hovedstaden må forberede seg på regn, mens Tromsø nærmer seg en sommerrekord.

Det var tidvis vått under Øyafestivalen i 2017. Det vil det også bli i år. Foto: Monica Strømdahl

Publisert: 07.08.2024 11:54

Kortversjonen

Deltagere på Øyafestivalen i Tøyenparken i Oslo må forberede seg på en delvis våt konserthelg, forteller vakthavende meteorolog Charalampos Sarchosidis i Meteorologisk institutt til NTB.

– På onsdag vil det være opphold på dagen, men det kommer nok noen byger rundt klokken 20. Torsdagen får noe sol, men også noen kortvarige lokale byger, sier han.

Onsdagens byger vil ligge over Sørlandet opp til Møre på starten av dagen, men legger seg over Østlandet og Trøndelag mot kvelden. Temperaturen vil ligge mellom 20 og 24 grader.

På torsdag blir det mer sol i hele Sør-Norge, med litt lavere temperaturer på Sørlandet og Vestlandet.

– Den beste festivaldagen blir lørdag

Fredagen starter ifølge meteorologen dårlig for Sør-Norge med en del regn, men det bedres mot kvelden.

– Regnet vil heldigvis passere fort, og kvelden blir bra igjen, spesielt i sør og i øst.

Helgen blir preget av en god del sol på Sør- og Østlandet, men også en god del vind. Vestlandet og Trøndelag blir mer preget av vinden og vil også oppleve noe nedbør.

Sarchosidis forteller at lørdagen blir den beste dagen for dem som befinner seg i Tøyenparken.

– Det er en sjanse for noen ettermiddagsbyger, men disse vil være kortvarige, og kvelden ser veldig bra ut. Søndagen får litt roligere vindforhold, men vil ellers være ganske lik lørdagen, sier Sarchosidis.

Værrekord i Nord

Meteorologen forteller at Tromsø ligger an til å slå sin rekord for flest sommerdager.

– I fjor var det 27 sommerdager i Tromsø, som ble rekorden. Onsdag er deres 27. sommerdag i år, og rekorden blir nok slått på torsdag.

Tromsø ligger an til å slå sin rekord for antallet sommerdager i ett år på torsdag.  Her fra en av mange varme dager i Telegrafbukta i juli. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Han forteller at Nord-Norge fortsetter å ha en flott sommer på onsdag og torsdag, med litt regn og overskyet i helgen. På onsdag og torsdag vil det være opphold og mellom 26 og 28 grader.

– På fredag vil skyene senke temperaturene i Nordland og Troms. Det kan også komme litt nedbør i Troms. Finnmark beholder oppholdsværet og vil ha mellom 25 og 26 grader.

– Det er bare å ønske regnet velkommen

På lørdag og søndag vil det være regn i Nordland og i Troms, mens Finnmark stort sett slipper unna.

Siden slutten av juli har det vært stor skogbrannfare i Nord-Norge. Dette er på grunn av mangelen på nedbør.

– Det er bare å ønske dette regnet velkommen, avslutter Sarchosidis.

Read Entire Article