Sju fra hjelpeorganisasjon skal være drept i Gaza

1 month ago 18



World Central Kitchen stanser sitt arbeid på Gazastripen etter at sju av organisasjonens hjelpearbeidere skal ha blitt drept i et israelsk angrep seint mandag kveld.

De døde er fra Palestina, Polen, Australia, Storbritannia, og en person har dobbelt statsborgerskap fra USA og Canada, skriver Reuters.

Tallet på drepte ble først opplyst til å være fem, men organisasjonen har oppdatert tallet på omkomne til sju.

– Vi er klar over rapporter om at medlemmer av World Central Kitchen-teamet har blitt drept i et IDF angrep mens de arbeidet for å bidra til vår humanitære innsats med matutlevering, skriver hjelpeorganisasjonen på X (tidligere Twitter).

– Dette er en tragedie. Hjelpearbeidere og sivile skal ALDRI være et mål. ALDRI, skriver organisasjonen.

Dette bildet viser den første forsendelsen med matforsyning sjøveien fra World Central Kitchen.

Hjelpeorganisasjonen World Central Kitchen bygget en egen molo for å få nødhjelp inn til Gaza. Dette er første gang de fikk levert matforsyninger inn i området, 15. mars 2024.

– Skulle aldri ha skjedd

Det israelske militære (IDF) sier at det gjør en grundig gjennomgang på høyeste nivå for å forstå omstendighetene av det de kaller en tragisk hendelse.

– IDF gjør en omfattende innsats for å gjøre det mulig med sikker levering av humanitær hjelp, og har jobbet tett med WCK i deres livsviktige innsats med å gi mat og humanitær hjelp til folket i Gaza, melder IDF.

Hamas sier i en uttalelse at angrepet var ment å terrorisere internasjonale hjelpeorganisasjoner og avskrekke dem slik at de ikke fortsetter sitt arbeid.

World Central Kitchen lager mat til Gazastripen.

World Central Kitchen lager mat til Gazas befolkning.

Foto: WCK

Australias statsminister Anthony Albanese bekreftet at den australske hjelpearbeideren Lalzawmi «Zomi» Frankcom (44) omkom i angrepet.

– Dette er en humanitær tragedie som aldri skulle ha skjedd. Den er komplett uakseptabel og Australia vil ha full og solid gjennomgang, sier Albanese.

WCK bygget en egen molo på Gazastripen for å få inn nødhjelp sjøveien. Den første forsendelsen deres kom inn i området 15. mars. Den andre kom inn i går.

En lekter fra World Central Kitchen lastet med mat ankommer kysten utenfor Gazastripen.

En lekter fra World Central Kitchen med mat til Gaza.

Foto: ISRAEL DEFENSE FORCES / Reuters

Hjelpeorganisasjonen WCK ble opprettet etter jordskjelvet på Haiti i 2010, og sendte da kokker og mat inn i landet. Organisasjonen har hovedsete i USA.

Grunnleggeren Andres sier, ifølge Reuters, at han er sønderknust og han sørger for tapet til ofrenes familie og venner.

Publisert 02.04.2024, kl. 07.00 Oppdatert 02.04.2024, kl. 07.30

Read Entire Article