Sjokktap for Vipers i serie­åpningen

2 weeks ago 10

Vipers tapte 28–29 borte mot Storhamar i serieåpningen i den norske håndballserien for kvinner.

Det var det første tapet mot et norsk lag siden februar 2020, da Storhamar slo dem sist.

Etter det har Vipers spilt 125 kamper mot norske lag uten å tape.

– Storhamar gjør en god kamp. Vi slurver for mye, og da straffer Storhamar oss. Jeg hater å tape. Men vi gjør noe bra, så vi får ta med oss det, sier Jamina Roberts til TV 2 etter kampen.

– Vi gjorde alt riktig. Vi har forberedt oss godt, og vi klarte det, sa Storhamars Anniken Obaidli til TV 2 etter kampen.

Sjokkåpning

Hjemmelaget åpnet klart best på Hamar. Etter ti minutter ledet de siste års sølvlag i den norske serien 5–2 over suverene Vipers.

Men Vipers slo tilbake, og tre minutter senere var det 5–5.

Lagene fulgte hverandre utover i omgang, før rosatrøyene gikk opp i en tremålsledelse. Fem minutter før hvilen ledet gjestene 12–9.

Men Storhamar viste muskler i sluttminuttene av omgangen, og et mål rett før pausesignalet sikret 14–14 til hvilen.

Storhamar best

Storhamar fortsatte å være et eller to mål utover i andre omgang. Ni minutter før slutt gikk de derimot opp i 26–23.

Tre minutter før slutt sørget Jamina Roberts for 26–28 med sitt åttende mål i kampen.

Rett etterpå kunne nykommer Mia Emmenegger ført Vipers ett mål bak, men hun bommet.

Dermed kunne Storhamar gå opp til 29–26 med drøye to minutter igjen.

Men Vipers hadde ikke gitt opp. Silje Waade og Mia Emmenegger sørget for at Vipers bare lå ett mål bak 17 sekunder før slutt.

Men Storhamar beholdt roen, og sikret den sensasjonelle seieren.