Sissel Knutsen Hegdal: – Jeg søker om fritak i dag

2 weeks ago 12



Sissel Knutsen Hegdal beklager til kommunens innbyggere for den uroen som har vært.

 Emilie Rydning / VG Foto: Emilie Rydning / VG
Rapporterer fra Stavangerfredag 13. september kl. 13:58

Stavanger-ordfører Sissel Knutsen Hegdal kommer fredag med en en uttalelse, etter å tidligere ha varslet sin avgang. Dette skjedde etter at hun innrømmet å ha brukt partiets penger til private formål.

– Det har vært en svært krevende og turbulent uke i stavangerpolitikken, står det i uttalelsen.

Etter at Hegdal forrige onsdag varslet sin avgang, har Høyres bystyregruppe uttalt at de er innstilt på å finne en ny ordførerkandidat.

– Jeg vil beklage til kommunens innbyggere for den uroen som har vært. Beslutningen jeg tok onsdag 4/9 om å trekke meg som ordfører var for å unngå at en intern konflikt i Høyre skulle påvirke den viktige jobben til beste for innbyggerne.

I dag skal hun sende inn søknad om fritak fra vervet som ordfører, for å bidra til å gjenopprette ro, og for å gi de folkevalgte tid til å fokusere på den svært viktige oppgaven med å styre byen.

– Det er ikke med lett hjerte jeg søker fritak fra den mest meningsfylte jobben jeg har hatt i hele mitt liv. Jeg er svært lei meg for at jeg nå skuffer de som har heiet på meg og alle de som jeg har samarbeidet nært med.

 Emilie Rydning / VGSissel Hegdal blir holdt rundt av partivenn Jørgen Jakobsson på vei inn til møtet torsdag kveld. Foto: Emilie Rydning / VG

Hegdal skriver til VG at hun kommer til å følge avtalen som er signert med den borgerlige siden. Det betyr at hun nå er en uavhengig representant, og at borgerlig side fortsatt har flertall med 34 mot 33 representanter i Stavanger bystyre.

Formelt er Sissel Hegdal ordfører til fritakssøknaden er behandlet av bystyret.

Hegdal skriver ikke at hun søker om fritak fra vervet som bystyrerepresentant. Det betyr at hun vil bli sittende som fast representant i bystyre ut neste periode, ettersom hun ble valgt inn ved valget i 2023.

Hun skriver at hun kommer til å savne de gode møtene med byens innbyggere, samarbeidet med ordførerne i regionen, og det daglige virket på rådhuset.

– Jeg vil takke for det gode samarbeidet med alle representantene i bystyret, som hver eneste dag står på til beste for kommunen vår. En spesiell takk til V, KRF, FRP og PP for det nære samarbeidet, både i mindretall og flertall.

– Jeg er trygg på at Stavanger har mange dyktige folkevalgte som nå kan videreføre det viktige politiske arbeidet. Jeg kommer lojalt til å følge den avtalen som er signert med H, Frp, KrF, V og Pp.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article