Siktedes bror ved åstedet: – Helt merkelig å være her

1 month ago 22



ALICANTE (TV 2): En gigantisk tomt i et øde spansk landskap er sperret av fra alle kanter. Her ble en nordmann drept og en annen nordmann pågrepet natt til fredag.

 Lage Ask / TV 2
INNGANGSPARTIET: Hit rykker politiet ut natt til fredag, da en norsk kvinne ringte og sa at ektemannen var død. Foto: Lage Ask / TV 2

Publisert 04.08.2024 08:27

– Jeg skulle jo helst vært her under helt andre omstendigheter. Jeg skulle vært her for å besøke henne, sier den drapssiktede kvinnens bror.

Lørdag ventet han i timevis i spenning på at domstolen i byen Orhuela skulle avgjøre hans søsters nærmeste fremtid.

I stedet besluttet retten å fortsette fengslingsmøtet mandag, der de igjen vil avhøre kvinnen og i tillegg et av ekteparets tre barn. Alle barna var nemlig hjemme da drapet skjedde.

 Lage Ask / TV 2
VENTET: Det ble mange lange timer utenfor rettslokalet for siktedes bror. Foto: Lage Ask / TV 2

Etter beskjeden om utsettelsen ble siktedes bror med til huset der søsteren og hennes ektemann har bodd med barna sine den siste tiden.

– Det er helt merkelig å være her, sier han.

Forsvarer: Store skader

Både til broren sin og til politiet har den siktede kvinnen forklart at drapet var en såkalt nødvergehandling. Det var enten han eller henne, ifølge hennes spanske forsvarsadvokat Juan Francisco Sànchez Otharán.

030824_Front
FORSVARERTEAMET: Advokat Juan Francisco Sànchez Otharán og hans kollega møtte TV 2 etter et langvarig rettsmøte lørdag. Foto: Lage Ask / TV 2

Omtrent klokken ett natt til fredag fikk broren en telefon fra kvinnen, som fortalte hva som hadde skjedd. Han ba henne ringe politiet med en gang, noe hun gjorde.

Politiet rykket ut, pågrep henne og tok henne med rett til sykehus, ifølge forsvareren. Også politiet har bekreftet at de mener drapet skjedde som følge av en krangel.

 Lage Ask / TV 2
BAK VEGGENE: Etter det TV 2 forstår, skjedde drapet innendørs. Foto: Lage Ask / TV 2

Kvinnen har store skader i armen, der to sener er kuttet av, forteller advokaten til TV 2. Hun har også kutt i ansiktet.

Hvordan politiet ser på hennes forklaring, vil de ikke svare på. Spansk politi vil heller ikke opplyse om det er oppnevnt en advokat for avdødes pårørende, og det er derfor ingen som kan svare på påstandene fra kvinnen.

Vil reise hjem

Ved åstedet er det lørdag ettermiddag og kveld ingen spor etter hendelsen utover politiets teip.

 Lage Ask / TV 2
STENGT: Den store tomta midt i ingenting er avsperret så lenge politiet mener det er nødvendig. Foto: Lage Ask / TV 2

Kvinnens bror forteller at han kastet seg på første fly til Spania for å hjelpe søsteren sin.

Under fengslingsmøtet lørdag forsøkte broren å møte opp med klær til søsteren, men de fikk han ikke overlevere. Hun har sittet isolert siden hendelsen, for ikke å kunne påvirke vitner.

 Lage Ask / TV 2
TØRT LANDSKAP: Da TV 2 besøkte den avsperrede tomta, hoppet harer fritt rundt i området. Foto: Lage Ask / TV 2

Hans viktigste anliggende har likevel vært å ta vare på parets tre barn, som alle nå får krisehjelp fra spansk barnevern. Senere i uka, når barna er ferdig i tilrettelagte avhør, har han fått opplyst at han kan ta over omsorgen, forteller han.

– Jeg håper at retten løslater henne nå, så vi kan dra samlet hjem til Norge, sier broren.

Omfavnet søsteren i retten

Siktedes forsvarer har overfor TV 2 kalt det en skandale at spansk påtalemyndighet har siktet kvinnen for drap og ikke løslatt henne, gitt bevisene i saken.

 Lage Ask / TV 2
INNGJERDET: Ekteparet har drevet et vellykket selskap sammen og tjent gode penger. De eier en stor tomt i Alicante. Foto: Lage Ask / TV 2

Da rettsmøtet lørdag var over, fikk siktedes bror gå inn i rettssalen for å få søsteren sin til å signere på et dokument.

– Jeg ga henne en god klem. Det var veldig godt å se henne, for jeg har ikke sett henne utover videosamtaler på mange år, forteller han til TV 2.

Ifølge broren har det flere ganger vært snakk om å få til et besøk til Spania, dit søsteren og den nå avdøde ektemannen flyttet mot slutten av 2019.

– Alltid når det har vært snakk om at vi kunne komme på besøk, så var det noe som kom i veien. Det handlet nok om at han ikke ønsket å møte oss. Jeg har først nylig fått vite hvor konfliktfylt dette forholdet har vært, sier han.

030824_Front
UTENFOR: Verken siktedes bror eller TV 2 slapp inn i fengslingsmøtet. Foto: Lage Ask / TV 2

TV 2 er ikke kjent med at det er oppnevnt en norsk advokat for den avdøde mannens etterlatte.

Avdøde og siktede er begge i 40-årene og hadde vært gift i over ti år.

Read Entire Article