Siktede 17-åringer hadde ikke lov til å være i Oslo sentrum

1 month ago 39



Knivangrepet på Aker Brygge:

To 17-åringer er varetektsfengslet etter at to menn ble knivstukket ved en uteservering i Oslo i helgen. Begge er godt kjente for politiet fra tidligere.

 Adnan Ayanle / PSP
ÅSTEDET: To menn i 20-årene ble angrepet med kniv ved uteserveringen til Bølgen og Moi på Aker Brygge i Oslo. Foto: Adnan Ayanle / PSP

Publisert 05.08.2024 10:22 Sist oppdatert 5 minutter siden

Natt til lørdag ble to menn i 20-årene knivstukket ved uteserveringen til restauranten Bølgen og Moi som ligger på Tjuvholmen, ytterst på Aker Brygge i Oslo sentrum. 

Politiets hovedhypotese er at de fornærmede ble angrepet på grunn av sin seksuelle legning. Bakgrunnen for hypotesen skal være ting som ble sagt på åstedet. 

Et av ofrene er alvorlig, men ikke livstruende skadet. 

Totalt fire tenåringer er siktet for grov vold. To av dem, begge 17 år gamle, ble lørdag varetektsfengslet i én uke av Oslo tingrett. 

 Adnan Ayanle / PSP
BLODIG: Spor fra hendelsen ligger igjen på bakken etter at de to skadde ble kjørt bort. Foto: Adnan Ayanle / PSP

Den tredje ble løslatt av politiet, mens den fjerde er under kriminell lavalder og blir ivaretatt av barnevernet. 

Anklages for ran og vold 

Etter det TV 2 forstår har politiet sikret seg bilder fra et overvåkningskamera ved åstedet. 

Oslo tingrett skriver: 

«Det er tale om en svært alvorlig siktelse som gjelder grov vold, som fremstår uprovosert, begått i det offentlige rom».

17-åringene som er varetektsfengslet, er ifølge kjennelsen siktet for en rekke straffbare forhold som skal ha skjedd fra midten av april til i dag. 

Det skal blant annet dreie seg om flere voldsepisoder og ran. De to fengslede er anklaget for å ha begått flere av forholdene sammen. 

Det siste ranet skal ha skjedd så sent som i forrige uke. 

Hadde forbud

Begge 17-åringene hadde fått et såkalt oppholdsforbud i Oslo sentrum, ifølge kjennelsen. Det betyr at politiet har pålagt dem å holde seg unna sentrale deler av Oslo for å unngå at de begår kriminalitet. 

 Adnan Ayanle / PSP
ETTERFORSKER: Etterforskere fra kriminalvakten rykket ut til Tjuvholmen og startet umiddelbart etterforskning av knivangrepet. Foto: Adnan Ayanle / PSP

Den ene 17-åringen skal ha blitt ilagt oppholdsforbudet onsdag 31. juli, og han fikk selv vite om om forbudet torsdag 1. august. 

Fredag 2. august, noen timer før knivstikkingen, fikk han et forelegg for å ha brutt oppholdsforbudet. 

TV 2 har forsøkt å komme i kontakt med Oslo politidistrikt for en kommentar, men de har ikke vært tilgjengelige mandag formiddag. 

De fengslede 17-åringene forsvares av Thomas Øiseth og Thomas Skilbred.

Øiseth har ikke besvart TV 2s henvendelser, mens Skilbred sier at han ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt.  

Read Entire Article