Si ;D har vært en viktig kilde for å følge med på hva ungdom er opptatt av

1 month ago 27



Regine Folkman Rossnes Foto: Privat

Publisert: 04.08.2024 22:00

Dette er et debattinnlegg. Eventuelle meninger i teksten står for skribentens regning. Hvis du ønsker å delta i debatten, kan du lese hvordan her.

Jeg begynner å føle meg eldre. Aftenpostens ungdomsdebatt Si ;D legges ned i sin nåværende form. I 2011 fullførte jeg videregående skole og var klar for å begynne på voksenlivet da terrorangrepet 22. juli skjedde. Mange av de drepte var på min alder.

Jeg leste om engasjementet til flere av dem. Si ;D gjenpubliserte et innlegg av Bano Rashid som ble drept på Utøya: «Den som stemmer bestemmer.»

Jeg skjønte mer enn tidligere hvor viktig det er å engasjere seg. Året etter åpnet Si ;D opp for å få nye kommentatorer. En av dem ble meg. Takk igjen for muligheten. Det ble en fin læringskurve for å skrive leserinnlegg. Etter at jeg ble for gammel for å skrive i Si ;D, har jeg fulgt med videre.

Jeg jobber nå som tekstforfatter, og Si ;D har vært en viktig kilde til å følge med på hva nettopp ungdom er opptatt av. Jeg tenker Aftenposten fortsatt tar dem på alvor når de nå vil prøve nye plattformer.

Jeg håper flere inspireres til å bruke ytringsfriheten – i motsetning til å bli nettroll. Samtidig håper jeg også vi eldre får med oss hva nettopp ungdommen er opptatt av.

Regine Folkman Rossnes

Tekstforfatter og tidligere Si ;D-kommentator

Read Entire Article