Seieren glapp på overtid for Tromsø

1 month ago 21

Tromsø så ut til å sikre en sterk seier borte mot Kilmarnock, men det endte 2-2 etter en overtidsscoring i kvalifiseringen til conferenceligaen.

Jakob Napoleon Romsaas scoret for Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
  • NTB, VG

Publisert: 08.08.2024 22:21

Jakob Romsaas og Lasse Nordås fikset 2-1-ledelse etter en drøy time i Skottland torsdag. Tre minutter på overtid dukket Bobby Wales opp og utlignet før returkampen i Tromsø neste uke.

Om TIL skulle ta seg forbi Kilmarnock venter enten FC København eller tsjekkiske Banik Ostrava i den siste kvalifiseringsrunden. FCK vant den første kampen 1-0 på hjemmebane onsdag.

Det startet tungt for de rød- og hvitstripete. Kyle Vassell var først på en retur inne i feltet og sendte vertene i føringen etter seks minutter.

Resten av den første omgangen gikk uten de største sjansene, men det skulle smelle tidlig også i omgang nummer to.

Lasse Nordås spilte fram Romsaas som la ballen i hjørnet etter 50 minutter. 13 minutter senere avsluttet Nordås et flott TIL-angrep med scoring. Spissen fikk ballen utenfor 16-meteren og kranglet seg inn i feltet. Der fikk han kontroll på ballen og satte den flott i samme hjørne som Romsaas.

Kilmarnock presset på for utligning, og til slutt fikk de den. Wales pirket ballen i stolpen og inn forbi en utspilt Jakob Haugaard.

TIL sikret seg plass i conferenceligakvalifiseringen etter en knallsterk 2023-sesong. I år har laget slitt tungt og ligger på 13.-plass i ligaen.

Likevel har de håp om å sikre seg Europa-spill i høst.