Bradley ferdig som Stabæk-trener – Riise overtar

2 hours ago 4



Lørdagens 2–3-tap for Start ble den siste kampen som Stabæk-sjef for Bob Bradley (66).

 Bob Bradleys tid i Stabæk er over. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Publisert: 22.09.2024 19:00 | Oppdatert: 22.09.2024 19:27

Bjørn Helge Riise leder laget ut sesongen, bekrefter klubben i en pressemelding søndag kveld.

Tapsrekken ble forlenget til tre etter tapet mot kriserammede Start lørdag. Det ble også forlengelsen på en skuffende rekke med kun tre seire på 10 kamper.

– Vi har slitt litt i det siste, det er slik fotballen er i dag. Får man ikke resultater, så får man dessverre den tøffe beskjeden som han har fått. Vi ble litt overrasket, sier Stabæk-kaptein Nicolay Næss til VG.

Næss har hatt et nært forhold til Bradley.

-Jeg har hatt Bob i to perioder, og er blitt veldig glad i Bob, så jeg synes det er trist at det skjer, men jeg forstår det fra klubben sin side, fortsetter midtstopperen.

Søndag har det vært møtevirksomhet på Bekkestua i Bærum. Det ble enden på Bradleys andre periode som Stabæk-trener etter at han opplevde stor suksess i samme jobb i 2014 og 2015.

– Det har vært møtevirksomhet over tid, men med det tapet i går så var det, om ikke spikeren i kista, men at vi har hatt en negativ trend over tid. Det er riktig nok ikke bare Bob sin feil. Det er en helhet her. Vi føler at vi har sett litt for lite utvikling over tid, og varierende resultater. Da følte vi at vi måtte gjøre en endring for å få mer energi i spillegruppa, forklarer Stabæks sportssjef Thomas Finstad til VG.

Han sier også at fremtiden til Michael Bradley er uavklart.

– Bob vil for alltid være en spesiell del av klubbens historie – et klokt fotballhode med enorm arbeidskapasitet og stort engasjement. Etter en lengre periode med begrenset utvikling og varierende resultater har vi i samråd med Bob blitt enige om å avslutte samarbeidet. Samtidig er vi veldig takknemlige for det arbeidet og den innsatsen Bob har lagt ned i klubben og vi ønsker han lykke til fremover, uttaler Espen Moe, styreleder i Stabæk Fotball.

Bradley har ledet Stabæk sammen med sønnen Michael (37), som har vært hans assistent. «Byggmester Bob», som han tidligere har blitt omtalt som, tok over laget i 10. september i fjor. Med 11 kamper igjen klarte ikke amerikaneren å forhindre at Stabæk rykket ned.

 Michael og Bob Bradley avbildet på Nadderud.

I Bradleys første periode var fasiten en helt annen: Den gang tok han klubben til sølv i Eliteserien og Europa League-kvalifisering. Han forlot deretter klubben i november 2015 og signerte for franske Le Havre.

I september 2023 annonserte Stabæk at Bradley hadde skrevet under på en kontrakt ut eliteseriesesongen samme år. Den ble forlenget før jul i fjor.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Tidligere har han vært trener for det amerikanske og egyptiske herrelandslaget, og i ulike klubber i MLS. I 2017 var han trener for walisiske Swansea, og ble den første amerikanske manageren i en Premier League-klubb.

Stabæk ligger på en foreløpig 7.-plass i Obos-ligaen, med like mange poeng som Lyn på nederste plass til opprykkskvalifisering. Stabæk og Lyn ligger 10 poeng bak tabelltoer Bryne som er på direkte opprykksplass. Det gjenstår syv serierunder av sesongen.

Bjørn Helge Riise får dermed sin første trenerjobb på seniornivå. Den tidligere landslagsspilleren og lillebror til John Arne Riise ble i slutten av august utviklingsansvarlig i Stabæks akademi.

Nå stiger han altså ytterligere i gradene.

Read Entire Article