Rosenborg dundret videre i Eliteserien

2 hours ago 4

(Rosenborg - Haugesund 4–0) Emil Konradsen Ceïde viste sine kunster mot Haugesund. Nå har trønderne klatret helt til femteplassen på tabellen.

Emil Konradsen Ceïde feirer målet sammen med bror Mikkel Konradsen Ceïde og kaptein Edvard Tagseth. Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Lisa Amdam Tetlie, VG

Lisa Amdam Tetlie, VG

Publisert: 22.09.2024 18:50

Med nok en seier har Rosenborg nå klatret seg oppover tabellen. Nå har de siktet mot tabelltoppen, bare tre poeng bak Viking og Molde på 4.- og 3.-plass.

Fra start, var det en gammel kjenning som inntok hovedrollen. I sin første kamp i startelleveren, var Ceïde servitør for fjerde gang på fem kamper. Så satte han kveldens andre scoring helt selv.

Noah Jean Holm scoret sitt andre på rad, etter at han scoret mot Lillestrøm-pappaen i forrige kamp. På en uheldig retur fra Haugesund-forsvaret, fikk Ceïde lagt en nærmest ferdigscoret ball til Holm som plasserte den sikkert forbi Egil Selvik.

I andre omgang var Haugesund mer påskrudd. Det var frem til Sverre Nypan meldte seg på showet. Moustafa Zeidan og Erlend Dahl Reitan lekte seg inn i boksen, og la inn til unggutten Nypan som satte kveldens tredje.

– Det er skyhøy klasse! Pur klasse fra Rosenborg, sa Thon etter scoringen.

På tampen kom nok en unggutt inn for hjemmelaget. 2007-modell Elias Sandrød gjorde sin debut etter 87 minutter.

Og ett minutt senere la innbytter Ole Sæter kronen på verket og banket inn kveldens fjerde. En vakker scoring, ifølge han selv.

– Det føyer seg inn i rekka av ganske mange fine nå, sier han til TV 2 etter kampen.

– Det er mye mot vårt mål. Jeg føler egentlig at vi ikke får til en «damn shit», sa FKH-keeper og kaptein Egil Selvik etter kriseomgangen.

Haugesund rotet seg helt ned i bunnsjiktet med tapet på Lerkendal. De holder seg så vidt over nedrykkskvalifisering, ett fattig poeng foran Sandefjord, som tapte rundens kamp mot Tromsø og Odd som spilte uavgjort mot Kristiansund. Helt i bunn ligger Lillestrøm, to poeng bak FKH.