SAS bygger «global hub» i Skandinavia

1 day ago 4



Flyselskapet lanserer 15 nye ruter fra København og tar dermed opp kampen mot London og Frankfurt.

 Frode Hoff / TV 2
«GLOBAL HUB»: SAS rigger seg for å ta opp passasjerkampen mot storbyer som London og Frankfurt Foto: Frode Hoff / TV 2

Publisert 18.09.2024 10:00

SAS melder at de rigger seg til passasjerkamp mot Europas storbyer. 

Nå skal Kastrup flyplass i København utvides og posisjonerer seg som et hovedknutepunktet for hele Skandinavia og Nord-Europa, skriver selskapet i en pressemelding. 

«Global hub» 

Utvidelsen innebærer 15 nye SAS-ruter fra København, inkludert en ny langdistanserute til Seattle

De nye rutene som er introdusert i sommerruten er Krakow, Madrid, Budapest, Lyon, Valencia, Malta, Bucuresti, Milan Linate, Sevilla, Turku, Billund, Kristiansand, Harstad/Narvik og Bodø. 

Videre skriver SAS i pressemeldingen at det vil være en økning i antall flyvninger på 15 av de eksisterende rutene, inkludert nøkkeldestinasjoner som Stockholm, Oslo, Praha, Berlin og Helsingfors, og befester Københavns posisjon som et globalt knutepunkt. 

SAS peker på den danske hovedstadens attraktive beliggenhet som hovedgrunn til at de gjør København til sitt viktigste knutepunkt for internasjonale reiser. 

Gjennom sine nye partnere i flyalliansen SkyTeam mener SAS at København vil bli et sentralt transittpunkt for hele Europa, Nord-Amerika og Asia.

Øker fra Oslo

SAS skriver også at de fortsetter å tilby robuste tjenester fra Oslo og Stockholm.

Oslo Gardermoen vil opprettholde opptil 125 daglige avganger til mer enn 60 destinasjoner, med fokus på regionale og europeiske reiser.

I tillegg vil SAS, fra sommeren 2025, introdusere en ny sesongrute mellom Oslo og New York (JFK), som forbedrer den transatlantiske tilkoblingen.

 Kristoffer Søvik / TV 2
FORVENTET: Flyekspert Hans Jørgen Elnæs i Winair sier satsingen er forventet. Foto: Kristoffer Søvik / TV 2

– Norge er ikke stor nok

Flyekspert Hans Jørgen Elnæs i Winair sier satsingen er forventet.

– Det er som forventet fra SAS at København Kastrup blir en «global super-hub». SAS må konsolidere trafikkstrømmene fra Skandinavia via den danske hovedstaden for å kunne tilby ett bredt nettverk av flyruter ut i Europa og verden, sier Elnæs til TV 2. 

– Isolert er markedet i Norge ikke stort nok for SAS til å gjøre noe tilsvarende på OSL Gardermoen. Derfor ser vi at SAS setter opp flere direkteruter fra Norge til København. Jeg tror vi vil se mer av dette fra SAS, etter hvert som den «global super-hubben» i Danmark styrkes.

I tillegg til rutenyheter lanserer SAS også at de fra 2025 vil tilby sine passasjerer «SAS Business class» til Europa. 

– Dette er noe som de som reiser ofte nok vil verdsette, tror jeg, sier Elnæs til TV 2. 

– Er du skuffet over at SAS ikke satser i Norge i stedet? 

– Nei det er jeg ikke skuffet over. Dette åpner nok for muligheter for at konkurrenter som Norwegian og andre vil ta opp konkurransen mot SAS med flere direkteruter fra Oslo Lufthavn. 

Read Entire Article