Sagas sterke hjerte banker ikke videre i en annen kropp. - Helt absurd at noe kan forverre den situasjonen vi er i.

3 hours ago 6



Foto: Siri Øverland Eriksen

Foto: Siri Øverland Eriksen

Foreldrene fikk vite at deres seks uker gamle datter ikke ville overleve.

Da ønsket de å donere organene hennes til andre, syke spedbarn.

Det fikk de ikke lov til.

Publisert: 28.09.2024 09:30

– Hun var verdens fineste og smilte allerede den første uken.

Mamma Juni Nordrum Ødegård (32) forteller om datteren Saga Sophie. Født litt over termin 27. oktober i fjor. Frisk, flott og nysgjerrig. Hun fulgte nøye med når den stolte storebroren Varg (5) viste frem lekene sine.

Pappa Richard Nordrum Ødegård (44) husker at hun var sterk. Hun holdt rundt pekefingrene hans og vippet seg opp med egen kraft.

– Livet føltes helt perfekt. Endelig var lillesøster her. Vi hadde lengtet etter henne så lenge alle sammen, forteller moren.

Storebror Varg (5) og lillesøster Saga hjemme i Oslo i november i fjor. Foto: Privat

Døgnet som endret alt

En mild desemberdag i fjor var seks uker gamle Saga og mamma ute på trilletur på St. Hanshaugen i Oslo. Saga hadde hatt en litt urolig natt og virket trøtt. Mammaen tenkte at hun oppførte seg litt annerledes enn dagen før, da hun vekte henne for å gi mat. Hun reagerte på at hun ikke fikk så god øyekontakt med henne.

De trillet hjem og ringte legevakten. Det kom en ambulanse hjem til familien for å se på den lille jenta. Etter hvert dro de til sykehuset for en sjekk. De kjørte uten blålys.

Men da Saga og foreldrene kom frem til Rikshospitalet, ble babyens tilstand brått verre. Og da skjedde ting fort. Saga ble fraktet til en operasjonssal. Neste gang foreldrene fikk se datteren, var hun koblet til en respirator.

Den neste uken går nesten ikke an å beskrive, forteller foreldrene i dag.

Les hele saken med abonnement

Read Entire Article