Mener Horneland famler i blinde: – Ulikt ham

1 hour ago 2



Nå får tidligere Brann-spiller Jonas Grønner et tydelig svar fra Brann-treneren.

 Eirik Horneland mener kritikken fra Grønner har lite substans. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Steffen Stenersen, VG

    Steffen Stenersen, VG

Publisert: 28.09.2024 11:24

Famler Eirik Horneland i blinde?

Muligens et tøft spørsmål å stille etter at Brann kjørte over serieleder Bodø/Glimt på hjemmebane i Bergen.

Det hele startet før kampen. Jonas Grønner, tidligere Brann-spiller og nåværende ekspert for Bergensavisen, skjønte lite da Eirik Horneland igjen valgte å endre på spissplass. Aune Heggebø i stedet for Bård Finne.

– Dette er så utypisk Horneland, som har bygget hele sin Brann-suksess på kontinuitet. Nå virker det som han famler i blinde, sa Grønner til BA før kampen.

Så gikk kampen som den gikk. 4–1, men ingen scoringer av Heggebø - som ble byttet ut med 25 minutter igjen for Bård Finne.

Jonas Grønner

Tidligere Brann-spiller

Etter kamp ber vi Grønner utdype:

– Jeg synes det er veldig utypisk han å rote frem og tilbake uten å gi dem mulighet for flyt, sier Grønner, og gjentar også etter seieren over Glimt at dette er utypisk Horneland.

VG spør Eirik Horneland rett ut etter kampen mot Glimt: Famler du i blinde?

Branns trener ler av det hele.

– Nei, jeg gjør jo ikke det. Da tror jeg ikke vi hadde hatt 43 poeng og ligget på andreplass. Vi jobber hardt og godt. Så var det sikkert en god overskrift, men jeg tror ikke det er så mye substans i det, sier Horneland.

– Hva var vurderingen?

– Vurderingen var at Aune fortjente å få en mulighet nå. Han startet mot Sandefjord, fikk en overtråkk da og vi tok han av i pausen. Han kunne ikke starte mot KFUM, men gjorde et knallsterkt innhopp. Da var vi ikke i tvil om at det var han som skulle starte denne gangen, sier Horneland.

Famler Horneland i blinde?

Ja, han må gi en av spissene tillit!

Nei, dette har Horneland kontroll på

Grønner selv ville gått til den andre av Branns spisser som førstevalg, om han fikk velge.

– Jeg har hele veien sagt at den jeg vil ha i enden av en Brann-sjanse er Bård Finne. Det står jeg for, selv etter alle misser dette året. Han tilfører også bakromstrussel som er viktig for dette Brann-laget, sier Grønner.

Spiss-konkurransen i Bergen ble også tema i denne ukens episode av VGs podkast Fotballpodden.

– Han har gjort det i den type kamper tidligere. Jeg er ikke overrasket over det og jeg synes ikke han famler i blinde. Det er jo bare en luksussituasjon det å kunne bruke en spiss her og en spiss der. Vi må rose Brann for at de har forskjellige type spillere. Det er strålende for Brann, sier VGs fotballkommentator Vegard Aulstad.

Read Entire Article