Ruter gjør seg klar for storinnrykk: – Beregn god tid.

1 month ago 29



Ruter setter opp både ekstra busser og har flere avganger hele uken.

For mange barn er Norway Cup den beste uken i året. Det er ikke sikkert alle trafikanter er enige. Foto: Javad Parsa / NTB

Publisert: 24.07.2024 09:31

Kortversjonen

Fra 27. juli til 3. august går Norway Cup av stabelen i Oslo. Fotballturneringen er verdens største. Den foregår ulike steder i byen, blant annet på Ekebergsletta, Furuset og Abildsø. Åpningsshowet er på lørdag, mens avspark av de første kampene er på søndag.

I fjor var rundt 30.000 spillere påmeldt fra 30 ulike land. Det betyr mange tilreisende til Oslo.

Med et kommende storinnrykk av unge, lovende fotballspillere, har Ruter planen klar. Det er satt inn flere avganger og en egen Norway Cup-buss.

– Beregn god tid, er likevel Cathrine Myhren-Haugens beste tips. Hun er kommunikasjonssjef i Ruter.

Ekstra avganger

Ruter setter opp ekstra avganger på trikkens linje 19, som går mellom Majorstuen og Ljabru.

Busslinje 23, som går mellom Lysaker og Simensbråten, og linje 34, som går mellom Tåsen og Ekeberg Hageby, får også flere avganger.

Busslinje 74 får endret trasé. Du kan under Norway Cup ta bussen fra Jernbanetorget til Sportsplassen og gå til Ekeberghallen.

Det settes også opp en egen busslinje for Norway Cup, NC2. Den vil gå mellom Tveita og Simensbråten.

Alle med deltagerarmbånd reiser gratis med Ruters transportmidler i sone 1 under Norway Cup.

Dersom du kjører bil, er det parkering på Lambertseter skole. Det koster 150 kroner pr. dag.

Mange benytter seg av Ruters tilbud under Norway Cup. Her er Hamna IL på vei til kamp i 2018. Foto: Monica Strømdahl

Mye arbeid i kollektivtrafikken i sommer

– Skal du til Ekebergsletta, kan du ta buss eller trikk, men også T-banen. Det er cirka ti minutters gange fra Brattlikollen T-banestasjon til Ekebergsletta, opplyser Myhren-Haugen.

Dersom du tar T-banen, kan du ta linjene i retning Bergkrystallen og gå av på Brattlikollen. Du kan også ta linje 1, 2 og 4 til Brynseng og bytte til buss.

Dersom du tar T-banen, er det en rekke vedlikeholdsarbeid å være bevisst på. Stortinget T i sentrum er stengt hele sommeren. Det utføres også arbeid på Grorudbanen, og strekningene Hasle/Løren til Vestli, og Veitvet og Vestli, er stengt. Der er det satt inn buss for bane, men strekningen er preget av store forsinkelser.

Du kan følge kollektivtrafikken i sanntid i Ruters app. Der kan du også planlegge reisen din.

Enn så lenge er det meldt oppholdsvær under Norway Cup. Det gjør det lettere å ta bena eller sykkelen fatt til kamp. Her fra 2022. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Ring 1 stengt

Deler av Ring 1 stengte 1. juli. Også Vaterlandstunnelen er stengt for vedlikeholdsarbeid. Det skaper store trafikale endringer og utfordringer i Oslo sentrum.

Stengingen påvirker også en rekke busslinjer. Blant annet den populære linje 37. Den får ny midlertidig trasé mellom St. Hanshaugen og Jernbanetorget, via Stortingsgata og Tollbugata, og en rekke nye holdeplasser.

Den stopper ikke lenger i Nordahl Bruns gate, på St. Olavs plass, i Hammersborggata eller på Jernbanetorget plattform G og U.

Read Entire Article